Zavřít reklamu

Ani téměř měsíc po oficiálním představení prémiového iPhonu X se nepřestávají objevovat velmi zajímavé informace, které se mimo jiné týkají jeho vývoje. Před pár dny se o něm například rozpovídal jeho designer Jony Ive a prozradil velmi zajímavé detaily. Pár jeho slov se světem prohnalo i dnes.

Možná nejzajímavější věci, kterou Jony v rozhovoru, který přinesl Mac Otakara, prozradil, je fakt, že iPhone X nebyl zpočátku vůbec plánovaný na desáté výročí prvního iPhonu. Jeho dokončení na první kulaté narozeniny byla prý shoda náhod. “Byla to skvělá náhoda, že jsme iPhone X (čili 10) představili na desáté narozeniny prvního iPhonu,” uvedl.

Ive se dále rozpovídal o technologiích, které iPhone X přinesl. Některé funkce, jako je třeba Face ID a s ním spojená TrueDepth kamera, byly testovány v takřka finální verzi více než dva roky. Hodně zjednodušeně to tedy znamená, že pokud bychom pár funkcí oželeli, mohli jsme podobný iPhone dostat už v roce 2015. Ukazuje se tak stará pravda, kterou jste na našem webu četli už několikrát. Apple neusiluje o to, aby byl první, ale o to, aby věci, které vytvoří, fungovaly dokonale a tak, že opravdu usnadní životy lidí. A to by právě iPhone X v provedení, které Apple vypouští za pár týdnů do světa, měl být.

Čeká nás zlatý věk iPhonů?

Pokud si však myslíte, že iPhone X je na dlouhou dobu tím nejlepším, co Apple představil, mýlíte se. Jony totiž prozradil, že už poměrně dlouho pracují na nových vylepšených generacích, které by mohly jablečné telefony v příštích letech zase o pár úrovní pozvednout. Zlepšení by se měl dočkat podle náznaků i samotný displej, který je společně s Face ID pravděpodobně tím nejzajímavějším prvkem iPhonu X.

Právě Face ID je pro některé žhavé téma. Ive si však myslí, že není důvod k panice a nahrazení Touch ID jinou technologií prostě přijít muselo. Hlavním důvodem je lepší uživatelský komfort, který podle něj Face ID bezesporu nabízí. Ostatně, roky tvrdé práce, které na této technologii Apple strávil, zbytečné určitě nebyly.

Dalším žhavým tématem, o kterém se ve světě vcelku vášnivě diskutuje, je celková budoucnost iPhonů. Někteří lidé si totiž myslí, že iPhone X dokončil pomyslný vývoj jablečných telefonů a udal mu směr, kterého se bude držet Apple nadosmrti. To si však Ive úplně nemyslí. iPhone X sice za novou a důležitou kapitolu této platformy označuje, za konečnou ji však rozhodně nepovažuje.

Uvidíme, co nám tedy Apple za pár let předvede. Vzhledem k času, který na vývoj iPhonu X vynaložil, je totiž více než pravděpodobné, že už nyní pracuje na projektu, který nás za pár let zaujme minimálně tak, jako letos iPhone X. Ten byl totiž i dlouhou dobu před svým představením tím nejskloňovanějším produktem, o kterém jablečná komunita hovořila.

Real iPhone X FB

Dnes nejčtenější

.