Zavřít reklamu

Letošní březen si společnost Amazon rozhodně za rámeček nedá. Poté, co si začalo několik desítek jeho zákazníků stěžovat na jeho umělou asistentku Alexu, která se nekontrolovatelně v chytrých reproduktorech směje, což je samozřejmě velmi strašidelné, totiž začal stahovat z prodeje své powerbanky AmazonBasics.

Podle dostupných informací se powerbanky při používání přehřívají a v krajních případech mohou své uživatele chemicky popálit či způsobit škody na majetku, což už se v pár případech i stalo. Situace je však poměrně špatná hlavně kvůli tomu, že se týká hned pětice produktů. Ovlivněny jsou totiž 16,100 mAh model, 10,000 mAh model, 5,600 mAh model, 3000 mAh model a 2000 mAh model. Tyto powerbanky jsou hojně využívány hlavně díky své ceně, která je v porovnání s konkurencí údajně poměrně nízká.

Vrátí peníze

Všichni majitelé těchto vadných powerbank by je proto měli přestat okamžitě používat a kontaktovat Amazon, který jim následně za jejich produkt vrátí peníze. To se však Amazonu úplně líbit nebude. Podle dostupných informací totiž počítá se zhruba 260 tisíci prodanými powerbankami, které bude zákazníkům proplácet.

Podobné problémy nebývají bohužel ve světě ničím neobvyklým a nevyhýbají se ani těm největším technologickým gigantům. Jistě si pamatujete na nafukující se baterie nových iPhonů 8 či na vybuchující baterie u Samsungu Galaxy Note7, které málem tuto řadu úplně pohřbily.

AmazonBasics-10000-mAh-Portable-Power-Bank-Review-2-1

Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.