Zavřít reklamu

Bezdrátová sluchátka AirPods jsou celosvětově velmi oblíbená a jableční uživatelé je skupují ve velkém. Jak se však zdá, tento trend jen tak neskončí. Podle analytiků z finanční společnosti Barclays totiž prodeje tohoto fenomenálního produktu v letošním roce vystřelí natolik, že překonají veškerá očekávání.

Analytici svou zprávu vypracovali na základě průzkumu trhu a detailního zkoumání dodavatelského řetězce Applu sídlícího v Asii. I díky tomu by tak měly být veškeré jejich předpovědi poměrně přesné. A jak si tedy AirPods v následujících měsících povedou? Fenomenálně. Analytici odhadují, se jich Apple letos prodá na 30 milionů kusů, což je zhruba o 4 miliony více, než předpovídal analytik Ming-Chi Kuo z KGI Securities. To, že je o sluchátka nebývalý zájem, potvrzuje i fakt, že je dodací doba na oficiálním webu jablečné společnosti pořád poměrně dlouhá. Pokud byste například objednali AirPods na českých stránkách Applu v tuto chvíli, počkali byste si na ně do 21. března, tedy rovných dvanáct dní. Jiné státy na tom pak nejsou o moc lépe. Sluchátka však můžete zakoupit i u jiných prodejců, kteří jich mají dostatek. Jedním z těchto dobře zásobených prodejců je například i Alza.

HomePodu se nedaří?

Jen dobré zprávy však analytici z Barclays nepřináší. Co se totiž týče prodejů chytrého reproduktoru HomePod, ty jsou podle analytiků zatím chabé. Jelikož jsou však zatím prodeje tohoto produktu v začátcích, je na jejich zhodnocení brzy. S ohledem na zjištění analytiků však dostávají zprávy z předešlých dní, které hovořily o levné verzi HomePodu, kterou Apple představí již v průběhu letošního roku, zcela nový rozměr.

Bude levnější HomePod vypadat nějak takto?:

Bude velmi zajímavé sledovat, jak se letos Applu v tomto segmentu zadaří. Pokud se však skutečně dočkáme druhé generace AirPods se zajímavými vylepšeními a levné verze HomePodu, která se bude prodávat v daleko více zemích, mohla by jablečná společnost sklízet velké úspěchy.

airpods FB

Dnes nejčtenější

.