Zavřít reklamu

Není žádným tajemstvím, že se Steve Jobs neměl s Billem Gatesem příliš v lásce. Není se však čemu divit. Oba dva se snažili se svými společnostmi ve světě co možná nejvíce prosadit, k čemuž však občas používali i poměrně netradiční způsoby, kterými jeden druhého do jisté míry poškozovali. Například Gates se od Jobsova Applu nebál některé nápady převzít a implementovat je do svých systémů, které díky tomu výrazně pozvedl. Ani Steve Jobs však samozřejmě nebyl beránek a Gatesovi se snažil vše minimálně ve stejné míře oplácet.

Pokud by vás tedy detaily ohledně napjatého vztahu mezi těmito dvěma velikány zajímaly, určitě se podívejte na dokument Rivalové. V téměř padesáti minutách je totiž vztah opravdu detailně rozebrán, takže si můžete o dvou největších osobnostech technologického průmyslu minulých čtyřiceti let udělat skvělý obrázek.

Tak co, zaujal vás dokument? Věřím, že ano. Zajímavé totiž není jen to, jaký vztah mezi sebou Jobs s Gatesem měli či to, jak je jejich bývalí spolupracovníci popisují, ale i prezentace softwarů staré desítky let. Minimálně na mě totiž působí toto retro v kontrastu s tím, co známe z nynějška poměrně úsměvným dojmem. Na druhou stranu jsou však některé věci popisované v dokumentu základními kameny, na kterých nyní obě společnosti staví.

parents-can-learn-from-steve-jobs-bill-gates1

Dnes nejčtenější

.