Zavřít reklamu

Není tomu tak dávno, co jsme vás informovali o tom, že se při výměnách baterií v Apple Storu v Curychu a Valencii staré baterie z iPhonů vznítily a kouřem zamořily celý obchod. Pokud jste si však mysleli, že má již tohle období Apple za sebou a smůla se mu v tomto ohledu vyhýbá, jste na omylu. V pátek se totiž tento scénář znovu zopakoval, tentokrát však v dalekém Hong Kongu.

Podle informací, které z místa nehody máme, se baterie vznítila jako u předchozích případů při její výměně, která byla prováděna zaměstnanci Apple Storu. Těm se sice podařila baterie uhasit poměrně rychle, toxický kouř, který z ní vycházel, však dva zaměstnance přiotrávil a záchranáři je museli převézt do nedaleké nemocnice. Přestože je podle dostupných informací jejich stav dobrý, lékaři si je v nemocnici preventivně pár dní nechají.

Apple incident vyšetřuje

Ačkoliv má tedy celý incident poměrně dobrý konec, Apple se na jeho rozuzlení intenzivně zaměřil a v těchto dnech vyšetřuje, proč k němu vůbec došlo. Jako nejpravděpodobnější varianta se však jeví neopatrná manipulace s baterií ze strany zaměstnanců v Apple Storu. “Byl to jen menší problém, takže se obchod rychle vrátil do normálního režimu. Zákazníci tak nebyly téměř vůbec omezeni,” komentoval zástupce společnosti Apple vzniklou situaci.

Je poměrně zajímavé, že se podobné incidenty na plno rozjely až od chvíle, kdy Apple spustil svou levnější výměnu baterií. O tu je totiž podle všeho opravdu enormní zájem a zaměstnanci v Apple Storech velký nápor zájemců o výměnu nestíhají. Některé předpisy při výměně tak s největší pravděpodobností nedodržují, což vede čas od času k podobným nehodám. Snad se však již nic podobného opakovat nebude. Zatím se totiž jednalo spíše o drobná zranění, pravidlem to však být samozřejmě v budoucnu nemusí.

hong kong fb

Zdroj: appleinsider

Dnes nejčtenější

.