Zavřít reklamu

Apple na červnové konferenci pro vývojáře WWDC představil inteligentní reproduktor HomePod. Původně se měl prodávat už v prosinci, nicméně cupertinská společnost v listopadu oznámila, že potřebuje více času, než HomePod připraví k prodeji, a tak posunula zahájení prodeje až na začátek roku 2018. Americká vládní agentura Federal Communications Commission (FCC) jablečný inteligentní reproduktor nyní schválila, a tak Apple může konečně odstartovat jeho prodej.

Všechna zařízení, která používají komunikační technologie, jako jsou Bluetooth a Wi-Fi, musí kvůli předpisům schválit FCC, až potom se mohou dostat na pulty obchodů. Apple dostal od FCC zelenou, a tak je pouze otázka času, kdy se HomePod začne prodávat.

Jen pro srovnání, FCC schválila iPhone X dne 4. října, tedy těsně měsíc předtím, než byl zahájen jeho prodej. Pokud nastane stejný scénář i u HomePodu, znamená to, že během února by se mohl inteligentní reproduktor dostat do rukou prvních zákazníků.

Zpočátku bude HomePod dostupný pouze pro zákazníky ve Spojených státech, Velké Británii a Austrálii. Apple považuje za počátek roku 2018 období od ledna do dubna, takže je poměrně těžké určit potenciální datum zahájení prodeje HomePodu.

HomePod white FB

Zdroj: MacRumors

Dnes nejčtenější

.