Zavřít reklamu

Apple chce se svými zaměstnanci oslavit daňovou reformu ve Spojených státech amerických, a tak celkem 120 tisíc zaměstnanců obdrží šlechetný bonus ve výši 2 500 dolarů, tedy zhruba 52 tisíc korun. Apple o tom informoval krátce poté, co oznámil plán, že chce podpořit americkou ekonomiku 350 miliardami dolarů.

Bonus dostanou zaměstnanci bez ohledu na oddělení, tedy i pracovníci v Apple Storech, a bez ohledu na to, zda jsou na částečný či plný úvazek. Ovšem zaměstnanci od úrovně ředitelů se bonusu nedočkají, protože ti jsou podle cupertinské společnosti odměňováni velice dobře na základě ročních prodejů.

Zaměstnanci kalifornského giganta si budou moct nárokovat peníze prostřednictvím akcií. Server Bloomberg, který o tom informoval, dostal do rukou e-mail, který poslal Tim Cook všem zaměstnancům. Uvádí se v něm, že bonus odráží jeho důvěru v budoucnost Applu. S trochou nadsázky se tak dá říci, že se spoluvlastníkem jablečné společnosti stane díky tomuto kroku téměř každý jeho zaměstnanec. Ostatně, tím se pochlubil i Tim Cook a dodal: „Jsme nejspíš jedinou společností takového velikosti, ve které jsou všichni zaměstnanci i vlastníky.“

Apple oznámil, že v následujících pěti letech vyzdvihne americkou ekonomiku obrovskými investicemi, které by měly dosahovat až 350 miliard dolarů. Apple se k těmto krokům rozhodl po daňové reformě Donalda Trumpa, který snížil daň z příjmů právnických osob z 35 % na 21 %. „Slíbil jsem, že mé zákony umožní firmám jako je Apple přivést zpět do USA obrovské peníze,“ uvedl Donald Trump na Twitteru.

Apple začne předávat bonusy v nadcházejících měsících. Další firmy, mezi nimiž jsou AT&T, Comcast, JetBlue a Wal-Mart, také oznámily odměny pro své zaměstnance na oslavu nových daňových zákonů.

 

Tim Cook huge FB

Zdroj: iDropNews

Dnes nejčtenější

.