Zavřít reklamu

rearvision icon

Skupinka 3 bývalých zaměstnanců Applu se spojila s dalšími 50 návrháři a pracovníky, kteří taktéž pracovali u Applu, a to proto, aby společně vytvořili nový produkt. Inženýři založili novou společnost Pearl a zároveň vytvořili stejnojmenný výrobek, který má ještě příponu „RearVision“. Jedná se o rámeček na SPZ vašeho automobilu za necelých 500$, který spárujete se svým iPhonem pomocí Bluetooth a následně na svém iOS zařízení uvidíte 180-stupňové video. To dokáže například ochránit i dítě, které se může z ničeho nic ocitnout při couvání za vašim automobilem a po sražení by mohly být následky fatální.

Pearl RearVision je dodáván se speciálním nástrojem, který spojuje zařízení s palubním diagnostickým portem vozidla, které umožňuje zjistit rychlost vozidla. V těle RearVision josu integrovány solární panely, pomocí kterých se integrovaná baterie dobíjí. Jeden ze zakladatelů, Bryan Gardner, řekl, že jeden den plný slunce dokáže dobít baterii RearVision na celý týden. Pokud bude slunce nabíjet rámeček celý týden, tak zařízení vydrží být funkční dokonce celý měsíc.

pearl-rearvision-device-800x426

SPZ rámeček má mnoho funkcí, a to především díky duálním kamerám, které jsou do něho integrovány. Ty slouží k zálohování „obrazu“ parkování, který následně obraz odesílají do připojeného mobilního telefonu. Dokonce vás iPhone díky RearVision upozorní, že je za vámi nějaká osoba a dokáže vám i pípáním naznačit, jak daleko jste od automobilu, který stojí za vámi.

rearvision fb

Gardner doufá, že si Pearl RearVision oblíbí mnoho uživatelů, kteří mají především starší vozy bez předinstalovaných zpětných kamer. Americká národní správa pro bezpečnost silničního provozu dokonce rozhodla, že v roce 2018 musí mít každý vyrobený automobil zpětnou kameru.

Zájemci si mohou předobjednat RearVision dnes za 499,99$. Společnost již dříve řekla, že znalosti Applu výrazně společnosti pomohly vyřešit „některé výrobní nástrahy, které zažívají malé hardwarové společnosti při svém startu“. Společnost také říká, že je instalace skutečně jednoduchá a tak ji zvládne opravdu každý. Pokud si Pearl předobjednáte, tak by vám měl být doručen někdy v září tohoto roku.

https://www.youtube.com/watch?v=xsF26yMWtbc

*Zdroj: Macrumors.com

Dnes nejčtenější

.