Zavřít reklamu

V současné době se ve Spojených státech mluví o daňové reformě, v rámci které republikáni plánují upravit daň z příjmů právnických osob. Pokud se daňová reforma stane skutečností a pokud se Apple rozhodne převést hotovost ze zahraničí do své mateřské země, mohl by na daních ušetřit až 47 miliard dolarů.

Apple v zahraničí drží hotovost ve výši 252 miliard dolarů. Kdyby převedl do USA danou hotovost za současných podmínek, zaplatil by plnou sazbu daně z příjmu právnických osob ve výši 35 %, což by bylo 78,6 miliard dolarů. Server Fortune uvádí, že díky plánům republikánů by se daňové poplatky snížily na 31,4 miliard dolarů.

Daňová reforma stanovuje zdanění minulých kumulovaných zisků sazbou maximálně 14,5 %, a to bez ohledu na to, zda jsou peníze vráceny domů. Prvotně republikáni navrhovali, aby se sazba snížila až na 12 %.

Výše uvedená čísla jsou pouze teoretická, protože není známo, kolik hotovosti by se Apple rozhodl vrátit zpět do USA, nicméně už několikrát se dožadoval daňové reformy. A vypadá to, že je vše na dobré cestě.

Apple money Tim Cook FB

Zdroj: 9TO5Mac

Dnes nejčtenější

.