Zavřít reklamu

Už dlouho se mluví o tom, že Apple pracuje na vlastním samostatném zařízení pro rozšířenou a virtuální realitu. Přestože zaměstnanci podpory Applu doposud zapírali existenci headsetu pro rozšířenou a virtuální realitu, nakonec se jeden z nich nešikovně prořekl. Když se Elijah Waeterling, redaktor serveru iDropNews, dotázal podpory na VR headset, zaměstnanec mu odpověděl následovně: „No, vše, co mohu říct, je, že je hezký, Elijah. Můžete jej použít pro animaci a můžete s ním vytvořit i vlastní VR video.“

Apple se začíná čím dál více angažovat do oblastí VR a AR, přičemž na nedávné konferenci WWDC 2017 představil největší AR platformu na světě ARKit. Dokonce už v březnu server Bloomberg naťukl, že Apple pracuje na dvojici AR brýlí, a jak se říká, na každém šprochu pravdy trochu. Do karet nahrává i skutečnost, že Apple navázal spolupráci s německou optickou firmou Carl Zeiss a získal několik patentů souvisejících s onou technologií, včetně patentů na nositelná zařízení AR a na VR headset pro iPhone, který by se měl podobat levné alternativě Google Cardboard.

apple-virtual-reality-goggles-fb

Zaměstnanec podpory Applu naznačil, že se jedná o VR headset, přestože většina ostatních důkazů směřuje spíše k AR. Cupertinská společnost však může mít v rukávu zařízení, které by kombinovalo oba dva systémy, tedy VR i AR.

V současné době není vůbec jisté, zda se nějaký headset s logem nakousnutého jablíčka na trhu objeví. A pokud ano, dříve než v roce 2018 to určitě nebude.

apple-virtual-reality-goggles-fb

Dnes nejčtenější

.