Zavřít reklamu

Pokud nám něco v nabídce Applu chybí, je to klasický monitor. Ten sice jablečná společnost před pár lety prodávala a sklízela s ním velké úspěchy, po nějaké době jej však ze své nabídky stáhla a zákazníci si museli hledat jiné alternativy. Moc hezký kousek, který by mohlo mnoho jablečných uživatelů ocenit, nám dnes ukázalo LG.

V lednu příštího roku se uskuteční v americkém Las Vegas svátek všech technologií – veletrh CES. Na tom již tradičně někteří výrobci představují své nové produkty a snaží se jimi v tvrdé konkurenci zaujmout. I LG se na jedno takové představení chystá. Monitor 34WK95U, který dnes oznámila tiskovou zprávou, si totiž budou moci první zákazníci prohlédnout právě tam.

A že je na co se těšit. Obří 34” monitor se totiž pyšní rozlišením 5120 x 2160 pixelů a jeho poměr stran je 21 : 9. Jeho velkou zbraní je i možnost propojení skrze Thunderbolt 3 / USB-C, což jistě ocení všichni uživatelé jablečných počítačů, které by chtěli nějakým externím monitorem rozšířit.

Zaměřeno na profesionály

Ačkoliv nám LG více technických detailů o novém monitoru nesdělilo, uvedlo, že je určen především pro profesionální uživatele, kteří potřebují ke své práci špičkové vybavení. Uplatnění tak pravděpodobně najde například u různých grafiků. Jelikož je však monitor určen převážně pro profesionály a nabízí opravdu zajímavé parametry, jeho cena nejspíš nebude nikterak nízká. Její odhalení si však LG schovává až na lednovou prezentaci na veletrhu CES. Že by nechtěl těm, kteří se do něj již na první pohled zamilovali, pokazit vysokou cenou Vánoce?

Takto by mohl vypadat monitor, který Apple nejspíš v příštím roce představí:

Příští rok bude na trhu s monitory celkově velmi zajímavý. Krom krasavce od LG se totiž s největší pravděpodobností dočkáme i nového monitoru přímo od Applu. Ten by měl přijít zároveň s novou verzí modulárního Macu Pro, od kterého se čekají opravdu velké věci. Nový monitor za nám však nebude v žádném případě pokulhávat. V kuloárech se totiž živě hovoří o 8K rozlišení a téměř bezrámečkovém designu. Uvidíme, zda se tato slova naplní.

LG 5K monitor

 

Dnes nejčtenější

.