Zavřít reklamu

Využívání asistentky Siri je jistě pro mnoho jablečných uživatelů obrovským přínosem. Přesto se však i v komentářích pod našimi články setkáváme poměrně často s názory, že je její využití na veřejnosti poměrně trapné a vypadá velmi zvláštně, když začnete zničehonic mluvit nahlas ve společnosti nicnetušících lidí. Apple si však tuto skutečnost uvědomuje a chystá se jí zřejmě vyřešit.

Před pár dny si totiž jablečná společnost patentovala softwarovou funkci, která by měla Siri naučit rozpoznávat šepot či jinak ztlumený hlas. Na základě toho by pak jablečná asistentka i šepotem či ztlumeným hlasem odpovídala. Tím by se výrazně “nápadnost” při využívání Siri snížila a jableční uživatelé by ji začali používat více a bez ostychu i ve společnosti cizích lidí.

Přínos v tichých prostorech

Apple je o přínosu jeho nového patentu přesvědčen a říká, že lze díky němu využívat Siri i na místech, kde je určitá míra klidu a ticha vyžadována. Například v knihovnách a studovnách, ve kterých bývá velmi často udržován striktní klid a ticho, by byla tato funkce jistě velmi prospěšná. To stejné se pak dá říci i o MHD či open-space kancelářských prostorech.

Těžko v tuto chvíli říci, zda se Applu skutečně podaří tuto funkci implementovat či nikoliv. Ačkoliv je prakticky jasné, že by byla mezi uživateli velmi oblíbená a použitelnost Siri by rapidně zvýšila, nemusí se Applu podařit vytvořit software zajištující rozpoznání šepotu na takové úrovni, že se jej rozhodne pro svou asistentku skutečně použít. Pokud se však k tomuto kroku skutečně uchýlí, posune svou chytrou asistentku zase o pořádný kus dopředu.

siri

Zdroj: gizmodo

Dnes nejčtenější

.