Zavřít reklamu

Byť Steve Jobs při představoání prvního iPhone řekl, že „Nobody wants a stylus“, Apple o několik let později něco podobného představil. A byl to dobrý krok, jelikož Apple Pencil dalece rozšířilo možnosti iPadu, ze kterého se tak stal najednou nástroj i pro umělce. Pokud jste někdy s Apple Pencil nebo kdejakým jiným perem pracovali, jistě uznáte, že po čase může být kvůli tvaru práce s takovým nástrojem velmi nepohodlná. Někomu vyhovuje pero tlustší či užší a podobně. I k Apple Pencil existuje řada příslušenství v podobě nástavců, které tvar jablečného pera mohou upravit. Apple ale zřejmě věří, že úprava tvaru pera by mohla být přirozená díky jeho designu.

Společnost vlastní patent, jenž nese název „Nastavitelný ruční stylus“, což už na první pohled evokuje spojitost s Apple Pencil. Text patentu hovoří o způsobu, jak měnit úchopovou oblast, aby držení stylusu bylo co nejpohodlnější. Řeč je o bodě v oblasti obvyklého úchytu jakéhokoliv pera. Ta by se mohla měnit vlivem tlaku úchopu uživatele. Celý systém by mohl používat motor se statorem na části první a rotor připevněný k části druhé s točivým momentem, který by byl užit k posunutí bodu kolem obvodu nad spodní vrstvou. Text patentu je jako obvykle velmi zmatený. Nicméně vzhledem k přítomnosti motoru by u tohoto procesu mohla být uživateli poskytována zpětná haptická odezva. Vzhledem k povaze tohoto bodu je jasné, že by byl zřejmě vytvořen z materiálu s tvarovou pěnou. Na grafickou podobu patentu se můžete podívat na boku tohoto odstavce.

Jako obvykle je u podobných článků na místě upozornit, že se jedná pouze o patentovou přihlášku, Apple tedy nikdy nemusí na něčem obdobném začít pracovat. Je ale možné, že by takové řešení udělalo radost mnoha uživatelům. Je vám po delším čase používání Apple Pencil nepříjemné?

Dnes nejčtenější

.