Zavřít reklamu

Pokud nejste spokojeni s tím, jak si Apple poradil s bezdrátovým nabíjením u nových iPhonů 8 a X, možná vás následující řádky potěší. Jablečná společnosti si je totiž pravděpodobně též vědoma toho, že klasické bezdrátové nabíjení přes podložku není tím, co od ní její zákazníci očekávali a tak se snaží o nápravu alespoň do budoucna. Podle nejnovějších zpráv totiž koupila novozélandskou společnost PowerbyProxi, která má na vytvoření bezdrátového nabíjení budoucnosti podle všech dostupných informací slušný potenciál.

Začátek revoluce?

Samotný Apple je z nového přírůstku do svého týmu nadšený. Jeho víceprezident pro hardwarové inženýrství Dan Riccio tuto novou akvizici označil za skvělého partnera, který Applu pomůže vytvořit bezdrátové nabíjení budoucnosti. Dále také prozradil, že se Apple skutečně snaží vytvořit snadné nabíjení. Je tedy docela možné, že k nynější podobě nabíjení iPhonu 8 sáhl Apple až na poslední chvíli, když už bylo jasné, že se žádná revoluce v podobě nabíjení kdekoliv v místnosti nepodaří vytvořit.

Radost však neskrývají ani zástupci z PowerbyProxi. Její zakladatel Fedy Mishriki uvedl, že je společnost doslova nadšena z toho, že se mohla připojit k Applu. “Apple se v mnoha věcech shoduje s hodnotami naší společnosti a my jsme rádi, že můžeme po jeho boku nadále růst,” uvedl.

To, kolik Apple za společnost zaplatil a jakým způsobem ji hodlá vlastně využít, zatím není úplně jasné. Jelikož je však téma bezdrátového nabíjení poměrně důležité, dá se očekávat spolupráce poměrně úzká. Nechme se tedy, překvapit, s čím nás Apple za pár měsíců či let překvapí. Třeba si už příští rok naše iPhony dobijeme pomocí speciální nabíječky kdekoliv v místnosti bez potřeby položit telefon na podložku. AirPower, který Apple na příští rok chystá, totiž tou kýženou inovací rozhodně není.

iphone-8-wireless-charging-2

Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.