Zavřít reklamu

iPhone Lightning port iconBaterie ve smartphonech (a nejen v nich) marně čekají jíž delší dobu na nějaký technologický průlom, který posune jejich schopnosti výrazně vpřed. Zatím se ale na nic nového a zajímavého nepřišlo a proto tedy musíme trpět telefony, co leckdy nevydrží ani celý den na jedno nabití (při aktivním používaní). Často tedy dochází k tomu, že je potřeba telefon co možná nejrychleji, a ideálně i do co nejvyšší úrovně baterie, dobít. Server Phonearena dal dohromady test který zjišťuje jak dlouho trvá, než se jednotlivé telefony nabijí. Výsledky jsou pro Apple dost nelichotivé. 

Většina z nás řeší nabíjení telefonu přes noc. Často se ale stane, že nemáte celou noc, ale třeba jen dvě hodiny času. Některé telefony dnes nabízí funkci quick charge, která umožňuje extra rychlé nabití baterie do nějaké úrovně, za poměrně krátkou dobu. Leckdy ale ani to nestačí a uživatel prostě potřebuje oněch 100%. Server Phonearena dal dohromady 10 populárních smartphonů pro letošní rok a porovnal jejich nabíjecí časy z 0 na 100%. Výsledky jsou poměrně překvapující.

Na děleném prvním místě se umístila dvojce modelů od LG, a to LG V10 a LG G5, kterým stačí na plné nabití pouze 65, respektive 76 minut. Na druhém místě skončila nabídka od Samsungu v modelech Galaxy S6, Note 5 a Galaxy S7. Jejich časy do plného nabití jsou 78, 81 a 88 minut. Na třetím místě s 89 minutami skončil Google Nexus 6P. 4. pozici hájí Samsung Galaxy S7 Edge s časem 99 minut.

O pátou pozici se dělí HTC 10 a Google Nexus 5X, oba se shodným časem 100 minut. Následuje LG G4 s časem 127 minut, Xiaomi Mi 5 se svými 139 minutami, Huawei P9 se 146 minutami a na devátém místě skončil smartphone OnePlus 2, kterému to trvá rovné dvě a půl hodiny, tedy 150 minut.

iPhone 6s a 6s Plus se dle autorů nachází až úplně poslední. I přes to, že standardní model se nabíjí také dvě a půl hodiny, jako na 9. místě umístěný OnePlus 2. iPhone 6s Plus ovšem do plného nabití vyžaduje dvě a třičtvrtě hodiny (165 minut) připojení k zásuvce. Tyto údaje jsou pako to horší, vezmeme-li v potaz kapacity nabíjených baterií (detaily jsou ve zdrojovém článku). Vítěz testu, LG V10, má akumulátor o kapacitě 3000mAh, který se nabije do plna za 65 minut. Akumulátor v iPhonu 6s má kapacitu 1715mAh a plné nabití vyžaduje 130 minut, tedy více než 2x tolik za téměř poloviční kapacitu baterie. Jestli je tedy něco, na čem by měl Apple zapracovat, jsou to právě bateriové články v iPhonech.

fastest charging phones
iPhone-6-lightning-main

Zdroj: Phonearena

Dnes nejčtenější

.