Zavřít reklamu

Google ve středu představil další generaci vlajkových smartphonů řady Pixel, která dokazuje to, že měl Apple po celou dobu pravdu. V loňském roce cupertinská společnost odhalila iPhone 7 bez zavedeného 3,5mm jacku, protože podle ní je už zastaralý. Odebrání sluchátkového konektoru z jablečného zařízení vyvolalo rozporuplné reakce, ale nakonec si uživatelé zvykli. Google se rozhodl jít ve stopách svého konkurenta. U Pixelu 2 a Pixelu 2 XL také nenajdete 3,5mm jack. Že by to byl začátek konce oblíbeného portu?

Apple v loňském roce hodně riskoval, když se rozhodl pro tak radikální změnu, ale nyní se ukazuje, že se mu risk opravdu vyplatil. Ačkoliv zpočátku uživatelé kritizovali, že iPhone 7 a iPhone 7 Plus mají pouze Lightning konektor, nakonec změnu přijali. A nyní je pouze otázkou času, kdy se stane 3,5mm jack na moderních vlajkových lodí i ostatních značek minulostí.

Apple je proslulý tím, že představuje vždy něco inovativního a táhne mobilní průmysl dopředu. V době představení iPhonu 7 však nebyla tato inovace příliš vítaná, ale gigant z Cupertina si z toho nic nedělal. Vzpomeňte si na první iPhone. Apple v roce 2007 představil první generaci kultovního smartphonu, přičemž v té době spousta skeptiků odsuzovala absenci hardwarové klávesnice, ale nakonec dotykové zařízení uživatelé přijali. A podívejte se, kde jsme nyní.

Podobný scénář čeká i technologii Face ID, která nahradila čtečku otisků prstů Touch ID. Přestože se nyní jedná o novinku, která se ne všem uživatelům líbí, v budoucnosti to bude nenahraditelná funkce telefonu.

pixel 2 fb

Zdroj: iDropNews

Dnes nejčtenější

.