Zavřít reklamu

Mezi naprostou špičku smartphonů patří v současné době modely Galaxy S5, HTC One M8, Apple iPhone 5S a LG Nexus 5. Všechny už samozřejmě prošly řadou crash testů, jak se videím ve kterých se někdo snaží zjistit, co vše telefon vydrží říká, ovšem téměř vždy se jednalo o testy pouze jednoho konkrétního telefonu. Pánové ze Square Trade se však rozhodli, že skutečně změří síly všech těchto vlajkových lodí dohromady a porovnají, který z telefonů je odolnější.

Zcela stejné podmínky pro každý telefon a testy, které lze považovat za skutečně relevantní, vzhledem k tomu, že testy neovlivnil lidský faktor, ale přístroje padaly na zem, potápěli se do vody nebo slajdovali po podložce vždy ze zapříčinění speciálního přístroje, který dal všem telefonům stejné podmínky bez toho, aniž by mohl některý z nich zvýhodnit. Zajímavé je, že ani jeden z telefonů si nevedl výrazně hůř než ostatní a jak se ukázalo, Galaxy S5 sice marketingově nabízí zvýšenou odolnost proti pádu a vodě, ovšem ani ostatní telefony základní pády a ponoření do vody nijak výrazně neohrozily. Samozřejmě nelze tvrdit, že by ostatní telefony přežili to stejné co S5, na druhou stranu však základní věci přežijí i telefony, které se označením odolnosti nechlubí.

Zajímavé je, že všechny telefony fungovali i poté, co byly ponořeny do vody, jediný telefon u kterého něco přestalo fungovat je HTC, kterému odešel reproduktor. Nejhůře v celém testu dopadl LG Nexus 5, který nezvládl pád na zem a po ponoření do vody taktéž přestal fungovat reproduktor. Telefony samozřejmě dopadly na různé části a to i přesto, že byly spuštěny pod zcela stejným úhlem a ze stejné výšky, což však svědčí o rozdílném vyvážení, které lze považovat taktéž za výhodu telefonu, pokud telefon automaticky dopadá na nejodolnější část.

Dnes nejčtenější

.