Zavřít reklamu

 Predstavenie novej vlajkovej lode Samsungu Galaxy S5 sa nezadržateľne blíži a tak sa začínajú postupne poodhaľovať technické parametre tohto nového smartfónu. Podľa Samsungu by táto špička mala byť predstavená 24.2.2014 na veľtrhu Mobile World Congress, ktorý sa každoročne koná v španielskej Barcelone. Či bude tento chytrý telefón taký, ako všetci analytici tvrdia a predpovedajú, sa dozvieme pravdepodobne za necelé 3 týždne.

Zatiaľ si musíme vystačiť s únikmi informácií, ktoré sa daného chytrého telefónu týkajú. Určite nikoho z Vás neprekvapí, že Galaxy S5 by mal ponúkať komponenty, ktoré sa v súčasnosti nachádzajú na absolútnom vrchole. Ďalej informácie hovoria o zmene dizajnu celého zariadenia. Môžeme počítať s opätovným nárastom už tak veľkej uhlopriečky tohto smartfónu na 5,25 palcov s rozlíšením QHD čiže 2560 na 1400 pixelov, čo by znamenalo hustotu 560 PPI. Napriek všetkým doterajším špekuláciám má byť naďalej zachovaný Super AMOLED panel. Pod kapotou by mal pracovať 8-jadrový 64-bitový procesor Samsung Exynos 6 alebo Qualcomm Snapdragon 805, ktorý však disponuje len štyrmi jadrami. Informácie ďalej hovoria až o 3GB RAM a 32 alebo 64GB internej pamäte, čo by znamenalo, že by z ponuky vypadla 16GB verzia. Napokon fotoaparát. Ten by mal podľa najnovších informácií disponovať až 16 Mpx optikou a predná kamera by mala dostať 3,2 Mpx optiku. O napájanie celého rozmermi nie príliš malého zariadenia by sa mal postarať akumulátor s kapacitou 3200 mAh.

Zároveň sa ukazujú aj prvé informácie o derivátoch Galaxy S5. Podľa týchto informácií by mal Samsung v blízkej dobe predstaviť vodotesný Galaxy S5 Active a hybridný fotoaparát Galaxy S5 Zoom. Zrejme nikoho neprekvapí, že k dispozícii bude aj Galaxy S5 mini, presne tak ako u S4 a S III.

samsung-galaxy-s5-concept

Dnes nejčtenější

.