Zavřít reklamu

Když Apple představil nový iPhone 5s s prvním 64-bitovým procesorem na světě, předběhl své konkurenty co se výkonu týká o značný kus, nyní už dokonce i přesně víme, o jak velký kus se jedná. První telefony konkurenčních společností s 64-bit procesory se na trhu objeví až v polovině příštího roku a tak by měl být iPhone 5s téměř rok jediným telefonem na trhu, který nabízí 64-bit procesor. Mnoho chvály od konkurentů se však nedočkal a ostatní výrobci spíše jen uvedli, že se ze strany Applu jedná o marketingový tah a 64-bitová architektura procesoru Apple A7 nemá ve světě mobilních zařízení opodstatnění. Již nyní však vývojáři na iTunes App Store mohou pracovat na zcela nových generacích aplikací, které umožní vytvářet věci, kterých jsme se prozatím na mobilních zařízeních nedočkali.

Jedinou společnosti na světě, jejíž CEO nebo jakýkoli jiný zástupce vyjádřil obdiv pro Apple je Xiaomi. Jedná se přitom o společnost, která je známá především v Asii a jejíž telefony nabízí pro uživatele nám známých značek jako je Samsung, LG, Sony a tak dále, až neuvěřitelný poměr mezi cenou a výkonem jednotlivých zařízení v portfoliu Xiaomi. V současné době pak portfolio Xiaomi ovládá především dvojice modelů Mi3 a lowendový Red Rice neboli hongmi. Zatím co první model nabízí skutečně brutální výkon, druhý jmenovaný pak nabízí v současné době nepřekonatelnou rovnováhu mezi výkonem a cenou. Telefony společnosti Xiaomi se prodávají prostřednictvím online obchodu a na reklamu na tyto modely hned tak nenarazíte.

Stejně tak jako je odlišný marketing a pohled na business společnosti Xiaomi, je odlišný také její pohled na konkurenci. Zatím co ostatní se snaží Apple a jeho produkty spíše zesměšňovat, k čemuž se po Samsungu uchýlil v poslední době také například Microsoft nebo Nokia, prohlásil CEO společnosti Xiaomi Lei Jun následující: „Přístroj Apple iPhone je stále nejlepším smartphonem na světě a společnost Xiaomi má ještě hodně prostoru pro zlepšování.“ Jak je vidět, není potřeba na konkurenci útočit, ale naopak uvést, že si společnost bere příklad a ví, že má ještě spoustu práce před sebou.

*Zdroj: phonearena.com

Dnes nejčtenější

.