Zavřít reklamu

Loňské sedmičky byly prvními iPhony, které se mohly pochlubit stereo reproduktory. Reproduktorem pro přehrávání hudby se totiž stalo i horní sluchátko doposud určeno primárně pro volání. Nicméně spíše než stereo zvuk jsme díky dvojici reproduktorů získali hlasitější výstup. Nový iPhone 8 a 8 Plus ale postupuje ještě více vpřed, protože disponuje reproduktory, které jsou podle Applu o 25 % hlasitější. Jak moc je ale rozdíl znát? To se rozhodl otestovat server AppleInsider.

K testování redaktor použil kvalitní mikrofon značky RODE a porovnával hlasitost reproduktorů iPhonu 7 Plus ve srovnání s iPhonem 8 Plus. Telefony měly během testu stejné podmínky a vždy přehrávaly stejné skladby různých žánrů od rocku, elektronické hudby až po skladby s výraznými basy. Lišil se ale nejenom žánr, nýbrž i frekvence hlasitosti a také kvalita výstupu.

Za všech podmínek je nový iPhone 8 (Plus) znatelně hlasitější, a to především při přehrávání vysokých frekvencí. Apple se ale při premiéře osmičkových iPhonů nechal také slyšet, že i basy jsou lepší, konkrétně by měly být v podání nových telefonů hlubší. AppleInsider však v této oblasti rozdíl oproti loňskému modelu nezaznamenal.

iphone 7 lightning

Dnes nejčtenější

.