Zavřít reklamu

Pokud u notebooků holdujete velkým displejům, u Applu v tomto ohledu příliš nepochodíte. Na výběr je jen ze dvou velikostních variant, přičemž ani jedna z nich se nedá označit za velkou – jedná se totiž o 13” a 15” úhlopříčky. To však podle všeho hodlá kalifornský gigant již velmi brzy změnit. 

Bude novinka vypadat takto?:

Již dlouhou dobu se šušká o tom, že v laboratořích Applu vzniká největší MacBook Pro za poslední roky. Ten by se měl pochlubit nejen 16” displejem, ale i zcela novým, neokoukaným designem, na který by mohly následně začít přecházet i zbylé modely. Vydání tohoto iObra je podle analytiků v plánu již na letošní podzim, což dnes potvrdily i zprávy z Japonska, podle kterých vstoupí již brzy stroj do hromadné výroby. 

O výrobu displeje pro novinku se má postarat taiwanská společnost Radiant Opto-Electronics, která má spolupracovat s Applem i na výrobě nového 10,2” iPadu. Zda bude mít pod palcem i další komponenty či dokonce kompletaci počítače je však bohužel v tuto chvíli nejasné. Nicméně ze zpráv z uplynulých týdnů víme alespoň to, že rozlišení displeje tohoto stroje by mělo být 3027 x 1920 pixelů, což rozhodně není špatné. 

Přestože vyvolává blížící se příchod 16” MacBooku mezi jablíčkáři vesměs nadšení, objevují se i obavy z jeho ceny. Je již tradicí, že si Apple nechává za své produkty velmi slušně zaplatit a tato novinka nebude s největší pravděpodobnostní výjimkou – ba naopak. Vzhledem k tomu, že nejspíš přinese do produktové řady Maců svěží vítr, si za ní bude Apple účtovat více, než za standardní MacBooky Pro. Na potvrzení těchto předpovědí si ale budeme muset ještě pár týdnů či měsíců počkat. Termín odhalení totiž zatím známý není. 

koncept-macbook-pro-2019-fb

Dnes nejčtenější

.