Zavřít reklamu

Bill Gates, spoluzakladatel a předseda představenstva společnosti Microsoft, se v žebříčku nejbohatších lidí na planetě opět umístil na prvním místě.

Bill Gates v roce 2000 přenechal žezlo generálního ředitele v Microsoftu dlouholetému příteli Stevu Ballmerovi a přesunul se na pozici hlavního softwarového architekta. O šest let později se však rozhodl, že se vzdá všech manažerských funkcí ve firmě, aby se mohl naplno věnovat své nadaci Bill & Melinda Gates Foundation, která zprostředkovává peníze výzkumným a charitativním organizacím. V Microsoftu nyní figuruje jako předseda správní rady a poradce.

Přemýšleli jste někdy nad tím, jak vypadá běžný den člověka, jehož majetek dosahuje hodnoty 85 miliard dolarů? Život Billa Gatese je stále pestrý. Většinu dní je zaneprázdněný, protože hodně cestuje po světě a stále přijímá nové výzvy. Zde je pohled na to, jak nejbohatší člověk na světě tráví klasický den.

Bill Gates miluje čokoládové cereálie Cocoa Puffs. Dokonce jeho manželka Melinda prozradila studentům střední školy Betsy Layne, že cereálie má každý den na snídani. Pokud není zrovna na cestách, tak si snídani vychutnává ve své rezidenci v Medině (Washington). V roce 2016 bylo jeho panské sídlo s rozlohou 6 100 m2 oceněno na 124 milionů dolarů.

Spoluzakladatel Microsoftu dbá na svou kondičku. Dlouhá léta ihned po probuzení běhával na běžeckém pásu. Aby mu ranní aktivita rychleji uběhla, pouštěl si k tomu na DVD kurzy Teaching Company’s Great Courses. A když už jsme u toho sportu, Bill Gates miluje tenis.

Každé ráno si čte, co se stalo ve světě. Obvykle si čte deníky The New York Times, The Wall Street Journal a The Economist. Podle serveru The Telegraph má rozvrh rozdělený do pětiminutových intervalů stejně jako Elon Musk. Všechno musí mít perfektně načasované. A aby si zapamatoval vše, co ho během dne napadne, dělá si poznámky.

Bill Gates miluje cheeseburger. Jednou na otázku, jaký je jeho oblíbený sendvič, odpověděl: „Cheeseburger, Cheeseburger, Cheeseburger.“

Svůj volný čas tráví čtením. Dokonce i na svých webových stránkách má seznam literatury, kterou by si měl každý přečíst. Spoustu času sedí ve své obrovské knihovně, která ukrývá spoustu vzácných knih. Bill Gates vlastní například i Codex Leicester, který napsal Leonardo da Vinci. Pokud zrovna nepracuje nebo nečte, věnuje se svým třem dětem. Svého syna bere na neobvyklá místa, například do elektráren. O víkendech si najde čas i na karetní hru bridž.

A jak se na konci dne nejbohatší člověk na Zemi uvolní? Tím, že pracuje. Ale jakmile přijde čas na spánek, dbá na to, aby spal sedm hodin.

Bill Gates books fb

Zdroj: Independent

Dnes nejčtenější

.