Zavřít reklamu

V lednu jsme vás informovali o tom, že Apple opustil Chris Lattner. Nejednalo se o řádného řadového zaměstnance, neboť Chris pracoval pro Apple mnoho let a velmi výrazným způsobem se podílel na vývoji programovacího jazyka Swift. Ke konci loňského roku se však rozhodl, že už toho bylo dost a půjde napříč novým cílům. Další destinací měla být Tesla, kde také skončil. Jeho působení zde však nemělo příliš dlouhého trvání, neboť společnost před pár měsíci opustil. Nyní se na webu svěřil, že 21. srpna nastupuje ve společnosti Google.

Lattner vydržel v Tesle jen několik měsíců. Na to, jak velký ohlas tato personální akvizice přinesla, opravdu neměla dlouhého trvání. Z obou stran se následně objevovaly komentáře o tom, jak si strany nesedly, že se nejednalo o vhodné spojení apod. Co se opravdu stalo se pravděpodobně nikdy nedozvíme, co ovšem víme je, na čem bude Lattner v Googlu pracovat.

Měl by nastoupit do divize pojmenované Google Brain, která se zabývá umělou inteligencí a machine learning. Jedná se o divizi, jejíž činnost má praktické dopady na v podstatě celý sortiment produktů společnosti. Cílem této skupiny je výzkum a posouvání možností v tomto oboru. Očekává se, že bude Lattner pro Google zajímavou posilou. Snad se mu to jeho konání nevymkne z rukou, Skynet byl přeci jen zajímavější na filmových plátnech, než v realitě :)

22394-27012-lattner-top-l

Zdroj: Appleinsider

Dnes nejčtenější

.