Zavřít reklamu

Už od začiatku roku počúvame informácie o tom, že Apple pripravuje inteligentné hodinky, Samsung pripravuje inteligentné hodinky, Google pripravuje inteligentné hodinky a dokonca tak hodlá učiniť aj Microsoft. Dnes sa však objavila na portáli AllThingsD veľmi zaujímavá správa, ktorá môže určiť, kto z tejto štvorice obrov na trhu elektroniky ako prvý začal na projekte takéhoto zariadenia pracovať. Podľa magazínu bol prvým tvorcom hodiniek s pokročilým operačným systémom kalifornský Google.

Spoločnosť totiž zvažovala projekt inteligentných hodiniek ako plán B, pokiaľ sa jej okuliare Google Glass stanú neobľúbenými. Za toto môže aj fakt, že už v súčasnosti istý vývojár vytvoril aplikáciu, ktorá umožní zachytávať fotografie prostredníctvom okuliarov s pomocou určitého pohybu oka. Podľa informácií by sa však neskôr v tomto roku mali na trhu objaviť okrem spotrebnej verzie Glass aj inteligentné hodinky, ktoré okrem iného vyvíja vo svojich dielňach údajne aj Apple a Samsung. Americká spoločnosť dnes získala aj dvojicu patentov, ktoré sa týkajú práve hodiniek, respektíve zariadenia s tromi dotykovými plochami, ktoré pripomína náramok.

Najväčšou zaujímavosťou však v tomto prípade je fakt, že tieto patenty patria k sérií dokumentov, ktoré Google predložil Americkému patentovému úradu v ten istý deň, behom ktorého zverejnil aj obsiahlu sériu patentov týkajúcich sa vtedy utajovaného projektu Glass. Podľa patentu to vyzerá, že nové hodinky by boli schopné pripájať sa k WiFi sieti prostredníctvom vyklápacieho displeju.

Goog_watch_patent-301x480

*Zdroj: AllThingsD

 

Dnes nejčtenější

.