Zavřít reklamu

Už v minulosti sme sa dozvedeli prvé informácie o doteraz testovaných inteligentných okuliaroch Google Glass, ktoré mohli napovedať tomu, že nové okuliare od americkej spoločnosti budú samostatným zariadením, ktoré pre plnú funkcionalitu však bude vyžadovať telefón. The Verge dokonca v minulosti prehlásil, že okuliare bude zrejme možné používať i s telefónmi iPhone do Applu, kde by používateľom stačilo iba pripojiť sa k okuliarom s pomocou Bluetooth. Dnes však už vieme informácie o hodinkách na isto a zaujímavý, avšak celkom drahý projekt od Googlu, získal svoje finálne špecifikácie.

Po novom tak okuliare Glass poskytnú používateľom 12GB vstavaného úložiska, ktoré používateľom poslúži najmä na zachytávanie fotografii a videí. V tomto ohľade sa Google rozhodol svoj doplnok osadiť 5-megapixelovým fotoaparátom, ako aj videokamerou s podporou plynulého zachytávania videa s rozlíšením 1280 x 720 bodov. Displej zariadenia podľa slov spoločnosti nie je škodlivý, Google na svojej oficiálnej stránke uvádza, že sledovať obrazovku Google Glass je ekvivalentom sledovania 25-palcovej HD televízie z diaľky približne 2,4 metra.

Okuliare ďalej disponujú anténou Bluetooth a WiFi s podporou štandardov 802.11 b/g, vďaka čomu bude možné používať prístroj prakticky kdekoľvek. To však závisí od stavu batérie zariadenia, ktorá je schopná udržať okuliare aktívne celý deň, pričom spoločnosť varuje, že niektoré funkcie, ako napríklad nahrávanie videa, výraznejšie ovplyvňujú batériu. Obsah bude možné synchronizovať s pomocou micro-USB káblu, ako aj s telefónmi, na ktorých je nainštalovaná aplikácia MyGlass. Tu sa však Google rozhodol obmedziť používateľov a tak je MyGlass aplikácia dostupná len pre zariadenia so systémom Android 4.0.3 a novším, samotné okuliare však bude možné s pomocou Bluetooth prepojiť s akýmkoľvek telefónom od akéhokoľvek výrobcu. Či sa aplikácia dostane aj na iPhone, ukáže čas.

Aplikácia MyGlass v tomto prípade umožní používateľom využívať v okuliaroch GPS a posielanie SMS správ. Google nakoniec v sekcii FAQ upozorňuje na to, že používatelia doplnku nesmú mať menej ako 13 rokov, keďže v tomto prípade môže dôjsť k poškodeniu vyvíjajúceho sa zraku.

*Zdroj: Google

Dnes nejčtenější

.