Zavřít reklamu

Zveřejnění firmwaru pro Apple HomePod nepřineslo jen informace ohledně novinek v chystaném iPhonu 8. Na světlo světa se díky němu dostaly i nové a velmi zajímavé informace, které nám naznačují skvělou novinku pro plánované Apple Watch 3. Ty by mohly být představeny už na podzimní konferenci Applu. Pokud tomu tak nebude, vyjdou s největší pravděpodobností do konce tohoto roku ještě před samotným HomePodem. Hodinky už jsou totiž pravděpodobně ve finální fázi vývoje či dokonce ve výrobě.

Koncept nový Apple Watch:

Onou velmi zajímavou novinkou, kterou nám HomePod prozrazuje, je přidáni možnosti lyžařského tréninku pro Apple Watch. Pokud tedy budete se svými kukačkami dovádět na svahu, vaše aktivita bude skvěle zaznamenána a vy si z ní pak budete moci zjistit informace, která vás zajímají. V pár řádcích firmwaru totiž vývojáři nalezli odkazy na „lyžařské cvičení“ a hned několik řádků pod tím „vzdálenost uražená na sjezdových tratích“ a „typ aktivity cvičení“. Vypadá to tedy, že si budou moci uživatelé zvolit dokonce i samotný druh lyžování, který zrovna provozují.

apple-watch-homepod-firmware

Novinky přidávají každý rok

Přidání nové aktivity do Apple Watch není nic překvapivého. Jablečná společnost k tomuto kroku přistupuje pravidelně každý rok. V minulosti jsme se už dočkali například plaveckého tréninku, který skvěle zaznamená uplavanou vzdálenost a po ukončení zvládá vypudit přebytečnou vodu z hodinek. Ostatně, právě kvůli vodotěsnosti jsou jablečné hodinky druhé generace mezi svými uživateli velmi oblíbené.

Jakých dalších tréninků se s příchodem nového systému watchOS 4 zatím úplně jasné není. Systém by však měl přinést spoustu užitečných vylepšení, které by měly potěšit opět především sportovně smýšlející lidi. Na červnové WWDC se například Apple zmínil o nové možnosti propojení s modernějšími cvičebními stroji v posilovnách, skrz které zaznamenáte fyzickou aktivitu ještě lépe. Velkým lákadlem je též větší výdrž baterie či možnost volání a psaní zpráv bez nutnosti připojení k iPhonu. Těžko však řici, zda se Apple k podobným krokům nakonec skutečně odhodlá. Pokud však ano, určitě svým produktem zaujme velké množství lidí a své prvenství mezi chytrými hodinkami posune zase o pořádný kus dál.

Apple-Watch-3 concept FB

Dnes nejčtenější

.