Zavřít reklamu

Včera večer zamířila mezi všechny registrované vývojáře Applu čtvrtá beta verze iOS 11. Ta přináší poměrně značné množství oprav chyb a menších úprav uživatelského rozhraní. Dočkali jsme se ale i několika menších novinek a jedné zásadní úpravy, která vývojářům a testerům používání iOS 11 jednoznačně zpříjemní.

Ve výsledném součtu je novinek opět více než 100, ovšem v drtivé většině případů se skutečně jedná jen o drobnosti. Zásadní změnou ale prošly notifikace, na které lze nově konečně reagovat i z uzamčené obrazovky. Ruku v ruce s tím se objevila i nová obrazovka pro načítání otisku prstu z Touch ID.

Ty nejzásadnější novinky čtvrté bety iOS 11 jsme opět vypsali níže a stejně tak si některé z nich můžete prohlédnout i v galerii screenshotů. Pokud chcete vědět o každé minoritní změně, kterou Apple v Beta 4 provedl, pak nevynechte videa na konci článku, především pak to od EverythingApplePro.

Nejvýznamnější novinky v iOS 11 Beta 4:

  1. Konečně je možné posunout notifikaci do strany pro zobrazení dalších možností (otevřít, zobrazit, odstranit)
  2. Z uzamčené obrazovky je možné notifikaci rozkliknout, přičemž se zobrazí zcela nová obrazovka, která vyzývá k přiložení prstu na Touch ID nebo zadání hesla
  3. Přiložení prstu na notifikaci jako náhrada za 3D Touch už nefunguje
  4. Apple upravil většinu ikon svých aplikací, mnohdy se ale jedná o tak drobné změny, že si jich ani nevšimnete
  5. Pokud přehráváte hudbu přes aplikaci třetí strany, lze nyní skladbu přetáčet i skrze ovládací centrum
  6. Když ukončíte všechny aplikace, tak se automaticky objeví domovská obrazovka (předtím bylo ještě potřeba dotknout se obrazovky
  7. Pokud máte všechny aplikace ukončené, tak nejde přepínač vyvolat, o čemž vám dá iPhone vědět i haptickou odezvou (jen n novějších iPhonech)
  8. Při spuštění nahrávání obrazovky se aktivuje odpočítávání od 3 a až poté se začne dění na obrazovce zaznamenávat
  9. V nastavení se nově zobrazuje přesná kapacita telefonu (32, 128, 256 GB atd.)
  10. Apple odstranil možnost nechat si zobrazovat hodnocení v Apple Music pomocí hvězdiček (pravděpodobně se ale jedná o chybu)
  11. V nastavení fotek lze nyní určit, jestli se budou do Macu a PC přenášet originální fotografie nebo jejich úsporná verze

iOS 11 Beta 4 FB

Dnes nejčtenější

.