Zavřít reklamu

Společnost Apple spouští nový program s názvem Entrepreneur Camp. Ten je zaměření na vytváření nových příležitostí v oblasti podnikání, zaměřeného na aplikace, a řízeného ženami. Program bude spuštěn v lednu příštího roku, přihlášky ale Apple přijímá již teď.

Tim Cook při příležitosti oznámení nového programu uvedl, že se jeho společnost zavázala více pomáhat ženám „přebírat vedoucí role v technologickém odvětví i mimo něj“. „Jsme hrdí na to, že pomáháme zdokonalovat vedoucí postavení žen v oblasti vývoje aplikací, a inspirací je nám jak neuvěřitelná práce, která byla dosud odvedena, tak i to, co teprve přijde,“ dodal.

Entrepreneur Camp se bude konat na čtvrtletní bázi, přičemž v každém kole bude přijata dvacítka společností, zabývajících se vývojem aplikací. Pilotní série jako jediná umožní účast pouze deseti společnostem. Každá společnost, která bude do programu přijata, dostane příležitost poslat do kalifornského Cupertina trojici účastníků. Ti se ve zdejším kampusu zúčastní dvoutýdenního programu, v jehož rámci jim budou pomáhat programátoři z Applu. Absolvují zde také školení, týkající se App Storu a marketingu, designu a technologie.

Účastnice programu budou mít k dispozici síť špičkových vedoucích pracovníků na světové úrovni, kteří jim pomohou s vybudováním jejich podnikání. Bude jim také umožněn exkluzivní přístup do speciálního fóra, kde budou moci sdílet své nápady, pokládat otázky, ale také poskytovat mentoring, a to v naprosto bezpečném prostředí.

Každá ze zúčastněných společností rovněž obdrží dvě vstupenky na WWDC na příští rok, stejně jako rok bezplatné účasti ve vývojářském programu.

Apple Camp fb

Dnes nejčtenější

.