Zavřít reklamu

Spotify oznámil, že už má více než 140 milionů uživatelů po celém světě, a to včetně uživatelů, kteří používají pouze free vrstvu. Spotify v červnu 2016 uvedl, že má už více než 100 milionů uživatelů, takže během jednoho roku dokázal získat zhruba 40 milionů posluchačů, čímž si stále udržuje prvenství mezi streamovacími hudebními službami. Spotify však neprozradil, kolik z těchto uživatelů využívá placený účet. Známe pouze údaj z března 2017, kdy si platilo účet 50 milionů uživatelů.

Pro srovnání, Apple na konferenci WWDC 2017 oznámil, že Apple Music má nyní 27 milionů předplatitelů, a to několik týdnů před druhým výročím své existence. Od Spotify se Apple Music liší tím, že nemá free vrstvu. Apple ani neuvádí, kolik uživatelů z tohoto celkového počtu používá bezplatnou zkušební verzi.

V loňském roce viceprezident společnosti Spotify Jonathan Forster řekl, že díky Apple Music začal Spotify rychleji růst. „Je skvělé, že je Apple ve hře,“ řekl Jonathan Forster pro agenturu Reuters. „Určitě zvyšuje profil streamingu. Je těžké vytvořit si vlastní průmysl.“

Spotify získává uživatele i díky různým akcím, například na tříměsíční Premium členství za pouhých 27 Kč anebo na 50% slevu pro studenty. Dokonce se kvůli široké uživatelské základně do služby vrátila zpěvačka Taylor Swift se svou diskografií.

spotify-macos-fb

Dnes nejčtenější

.