Zavřít reklamu

Současný iPhone 7/7 Plus nemá 3,5mm jack konektor. O tomto tématu toho bylo napsáno opravdu hodně a nemá smysl se k tomu nějak víc vracet. Aby v Cupertinu nenaštvali zákazníky ještě více (pokud to vůbec ještě šlo), přibalili do všech krabiček s iPhony redukci. Jednalo se o klasický „dongle“, který měří asi 4 centimetry. Na jedné straně je proprietární Lightning konektor, na té druhé klasický 3,5mm audio konektor pro vaše oblíbená sluchátka. Jak se zdá, Apple prodlouží životnost této redukce ještě minimálně o rok. Podle analytiků ze společnosti Barclays jej bude Apple přibalovat i ke všem letošním modelům.

Bezdrátová revoluce, zdá se, ještě jen tak dokonána nebude. Ačkoliv se Apple snaží tlačit ideu všeho bezdrátového sebevíc, mnoho uživatelů nedá na své drátové periferie (zejména pak sluchátka) dopustit. Není se ani čemu divit, málokdo by svá oblíbená a drahá sluchátka „zahodil“ jen proto, že nejdou používat s novým iPhonem. Právě proto si cestu do balení našla již zmiňovaná redukce.

Blane Curtis z Barclays tvrdí, že se Apple přibalené redukce nebude zbavovat minimálně do příštího roku. Letos jí tak v krabičkách s novými iPhony zcela jistě najdeme znovu. Informace je prý potvrzena dodávkami společnosti Cirrus Logic, která Applu dodává některé audio komponenty. Vyvrací se tak předchozí zpráva o tom, že se Apple tohoto „donglu“ pro letošek vzdá. Však by to také nedávalo příliš smysl.

iphone-7-lightning-35mm-redukce-fb

Zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.