Zavřít reklamu

S příchodem tolik očekávaného iPhonu 8 se pojí jedna velká změna. Apple kvůli tomu, že chce jubilejnímu modelu dát OLED displej od okraje k okraji, odstraní tradiční Home Button. V tomto okamžiku se tedy nabízí otázka, jak to s Touch ID ve výsledku bude. Podle toho nejlepšího scénáře by cupertinská společnost integrovala snímač otisků prstů přímo pod displej, nicméně na vývoj této technologie potřebuje ještě nějaký čas. A tak se začalo mluvit o tom, že se Touch ID bude nacházet na zádech, stejně jako to mají smartphony s Androidem.

Jenže na scénu se nyní dostává ještě třetí scénář. Analytik Andy Hargreaves v Pacific Crest Securities vznesl, že iPhone 8 nebude mít žádné Touch ID. Jestliže chce Apple použít senzor otisků prstů zabudovaný pod OLED displejem, potom by současné problémy s vývojem této technologie musel vyřešit během příštího měsíce. Pokud se tak nestane, společnost by mohla Touch ID odstranit z iPhonu úplně, aby se neodložilo představení tolik očekávaného modelu.

Otázkou však zůstává, proč by Apple odstranil Touch ID z výročního iPhonu úplně, pokud by v budoucnu chtěl používat senzor integrovaný pod OLED displejem? A proč by měly mít levnější iPhone 7s a 7s Plus (upgradované verze iPhonu 7 a 7 Plus) Touch ID, zatímco vlajkový model by byl bez něj?

Autentizace majitele iPhonu by mohla namísto snímače otisků prstů probíhat pomocí 3D snímání obličeje, které by kombinovalo obraz z kamery i senzorů. Bude se jednat o bezpečný a pohodlný způsob identifikace uživatele.

Uvidíme, zda se nakonec Apple rozhodne odložit představení iPhonu 8 na říjen či listopad, anebo vyřeší problémy spojené s novou technologií Touch ID. Scénář, kdy by iPhone 8 neměl mít žádný Touch ID, se nikomu moc nezamlouvá.

iPhone 8 without Touch ID FB

Zdroj: 9TO5Mac

Dnes nejčtenější

.