Zavřít reklamu

Letos v lednu tomu bylo již deset let, co byl představen první iPhone, a proto cupertinská společnost pracuje na jubilejním produktu. Doposud se spekulovalo, že zařízení by se mělo jmenovat buď iPhone 8, iPhone X anebo iPhone Edition. Podle nejnovějších informací od důvěryhodného zdroje ze společnosti Foxconn by se mělo jednat právě o iPhone Edition, nikoliv o iPhone 8, jak většina z nás předpokládala.

Očekávaný iPhone Edition se bude pyšnit zbrusu novým designem, který se radikálně liší od současných modelů. V zadní části bude vertikální duální fotoaparát, protože uživatelé většinou fotí s iPhonem ve vodorovné poloze, a tak vertikální umístění objektivů zajistí lepší hloubku ostrosti. A v přední části bude kamera s 3D skenovací technologií pro rozpoznávání obličeje.

Zaměstnanec společnosti Foxconn prozradil, že iPhone Edition bude vyroben z kovu a ne ze skla, jak se doteď spekulovalo. Důvodem je, že sklo má tendenci se při pádu rozbít, kdežto kov je odolnější.

Asi jednou z největších změn je, že snímač otisků prstů se bude nacházet na zadní straně zařízení, stejně jako to mají některé telefony s Androidem. I když se mluvilo o tom, že Touch ID bude vestavěný v displeji, nebude tomu tak, protože tato technologie potřebuje na vývoj ještě nějaký ten čas. Nicméně tlačítko Home Button by mělo zůstat v přední části, ale ve virtuální podobě.

A takto by mohl iPhone Edition podle těchto spekulací vypadat:

Apple se rozhodl použít u výročního modelu OLED displej, který však nebude mít stejné zakřivení jako například Samsung Galaxy Edge. OLED displej bude od okraje k okraji a bude mít mírné 2.5D zakřivení. Rovněž se očekává, že iPhone Edition bude mít iOS 11 s pokročilými funkcemi Siri, bezdrátové nabíjení a výkonný čip A11. Nyní nám nezbývá nic jiného, než čekat na září.

Je však důležité brát podobné spekulace s rezervou. Zatímco Samsung se už se svým vlajkovým modelem pro letošní rok vytáhl, na Apple si budeme muset počkat ještě několik měsíců. Do představení nových modelů nám zbývá více než půl roku a do té doby se toho může ještě hodně změnit (ale také nemusí).

iphone edition fb

Zdroj: iDropNews

Dnes nejčtenější

.