Zavřít reklamu

Od doby, kdy Apple dal jasně najevo, že má zájem o rozšířenou realitu, se objevily protichůdné zprávy o tom, jakou formu vlastně tato funkce bude mít a jak bude debutovat. Nová zpráva od Bloombergu se snaží vrhnou světlo na obě otázky.

Zpráva se odráží již v těch dřívějších a říká, že Apple má k dispozici velký počet inženýrů pracujících na rozšířené realitě a také, že ji poprvé uvidíme v iPhonu. „Stovky inženýrů se nyní této záležitosti věnují, včetně některých inženýrů, kteří tvoří tým zabývající se fotoaparátem iPhonu. Ti všichni údajně pracují na rozšířené realitě pro iPhone.“

Zpráva popisuje některé specifické funkce, které Apple prozkoumává, i když nezachází do velkých detailů. „Jednou z funkcí, které Apple zkoumá, je schopnost pořídit fotografii a následně změnit hloubku ostrosti snímku nebo hloubku určitých objektů na fotce. Dále by mohlo být možné odloučit objekt na snímku, jako je například hlava osoby, a schopnost jej naklonit o 180 stupňů. Odlišnou cestou vývoje by bylo umisťování virtuálních efektů a objektů tak, jak to známe například u Snapchatu.“

Bloomberg také věří, že Apple zamýšlí později vytvořit brýle pro rozšířenou realitu. To dokonce i přes neúspěch Googlu, který své Google Glass chtěl proměnit ve spotřební zboží. Tato myšlenka byla poprvé zaznamenána podle stejného zdroje již v listopadu minulého roku s náznakem, že Apple spolupracuje se společností Carl Zeiss.

Kromě velkých akvizic Applu provedených v oblasti rozšířené reality, zpráva poukazuje na velmi silný tým, který společnost pro tento projekt rekrutovala. Tým, který řídí bývalý ředitel Dolby Laboratories, se skládá ze členů, kteří pracovali na virtuálních realitách Oculus a HoloLens. Stějně tak do týmu patří i „mistři efektů“ z Hollywoodu.

iphone 8 fb

Zdroj: 9to5Mac, The Verge

Dnes nejčtenější

.