Zavřít reklamu

Minulý týden se ukázalo, že se Tim Cook zbavil balíku akcií Applu a přišel si tak na nezanedbatelnou částku peněz. Akcie Applu se aktuálně drží poměrně vysoko, jelikož se jim po mnoha měsících podařilo dosáhnout hranice 120 dolarů za kus. Pravděpodobně tak nastal ideální čas k prodeji, protože je velkou neznámou, jak se budou akcie Applu vyvíjet dále. Včera v noci se objevila zpráva o tom, že se Tim Cook zbavil další várky akcií, takže možná i on využívá momentu, kdy je jejich cena nahoře. 

Tim Cook se zbavil dalších 30 tisíc akcií, a to během několika posledních dní. Využil jejich vyšší ceny, jelikož prodával v období, kdy se cena akcie pohybovala mezi 120 a 120,41 dolary za kus. V rámci tohoto prodeje si tak přišel zhruba na 3,6 milionu dolarů (tedy téměř 91 milionů korun).

Pokud k tomu připočteme transakci z minulého týdne, Cook si tak za 14 dní vydělal 7,2 milionu dolarů (více než 180 milionů korun), jen z prodejů akcií společnosti Apple. V současné době tak Cook drží necelých sto tisíc akcií Applu, které mají v současné době hodnotu zhruba 12 milionů dolarů. Prodejem akcií tak Tim Cook možná reaguje na snížení celkového platu, který za rok 2016 získal. Všichni členové vyššího managementu společnosti získali snížené ohodnocení, kvůli nesplnění finančního plánu.

Tim Cook money FB

Zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.