Zavřít reklamu

V nové zprávě společnosti IDC, jejímž cílem bylo zmapovat dopad stažení problémového Samsungu Galaxy Note 7 z trhu, figuruje i dotazník, podle nějž polovina zklamaných majitelů přešla na iPhone. Polovina ze čtyřiadvaceti dotázaných majitelů uvedla, že už si iPhone jako náhradu za Galaxy Note 7 pořídili, nebo to mají v plánu. 17% by si pořídilo jiný model Samsungu.

Většina dotázaných uvedla, že svůj telefon vrátí do kamenné prodejny operátora. Zatímco zpráva od IDC dochází k závěru, že Apple alespoň nějakým způsobem může z aféry Samsungu těžit, podle údajů Applu se to na ziscích z prodeje iPhonů za poslední čtvrtletí zatím neodrazilo. Za zmínku ale rozhodně stojí rekordní počet nových majitelů iPhonů, kteří za poslední čtvrtletí k Applu přešli z platformy Android.

IDC vyzpovídala 1082 amerických zákazníků prostřednictvím online dotazníku. Ten byl proveden 17. a 18. října, tedy čtyři dny poté, co Samsung rozhodl o pozastavení výroby problémového Note 7. Dotazník se zaměřil na tři skupiny zákazníků: na současné majitele telefonů od Samsungu, bývalé majitele smartphonů od Samsungu a majitele smartphonů, kteří nikdy nevlastnili nic od značky Samsung. Podařilo se „zachytit“ jen 24 majitelů Samsungu Galaxy Note 7, proto jsou údaje spíše orientační.

Apple uvedl, že za poslední čtvrtletí prodal 45,5 milionů iPhonů – loni to za totéž období bylo 48 milionů. Na dotaz, zda budou dodávky držet krok s poptávkou koncem roku, Tim Cook potvrdil, že u iPhonu 7 Plus tomu rozhodně bude. Podle některých zpráv je fatální a nebezpečná poruchovost Note 7 souvisí s tím, jak společnost Samsung spěchala s uvedením tohoto smartphonu na trh, aby porazila iPhone 7.

iphone-7-galaxy-note-7-fb

Zdroj: 9to5Mac.com

 

 

Dnes nejčtenější

.