Zavřít reklamu

Společnost Samsung, respektive její mobilní divize, zažívá pravděpodobněji nejhorší měsíce v historii společnosti. Telefon, který měl být vlajkovou lodí, hlavním hitem podzimu a modelem, se kterým se bude konkurence horko těžko srovnávat, totálně pohořel. Samsung jej tak přestal vyrábět jen pro to, aby ho den na to přestal celosvětově prodávat. Objevila se tak díra na trhu, kterou jistojistě zaplní někdo z hlavních konkurentů. A podle známého analytika Ming-Chi Kua ze společnosti KGI Securities, to bude Apple a Huawei.

Společnost KGI Securities si nechala vypracovat studii ve které zjišťovala, která z konkurenčních společností nejvíce vydělá na aféře Samsungu. Z výsledků vyšlo najevo, že se jedná o Apple a Huawei. Oba výrobci totiž nabízí telefony s duální kamerou, což je údajně v tomto segmentu jeden z hlavních taháků. Tyto dvě společnosti tak mohou očekávat zvětšený zájem o své modely, právě kvůli ukončení produkce a prodeje konkurenční vlajkové lodě. Hlavními taháky budou iPhone 7 Plus a Huawei Mate 9.

Z těchto dvou pak bude logicky více těžit právě Apple. Podle analytika by mohlo zhruba 5 – 7 milionů uživatelů přejít z vráceného Note 7 k iPhonu 7 Plus. Samsung předpokládal, že do konce roku prodá 12-14 milionů kusů, jednalo by se tedy o polovinu zákazníků. Uživatelé, kteří již tento přestup podstoupili, tak údajně udělali ze čtyř důvodů. Ztratili důvěru ve značku Samsung, mohou být předchozími uživateli iOS zařízení, láká je duální kamera nebo využili některé z nabídek operátorů, kteří nové iPhony v záři propagovali jako diví.

Pro ty ostatní, kteří odmítají změnit ekosystém a chtějí být dále věrní Androidu, je tu právě Huawei Mate 9, který se na pultech objeví na podzim. Nabízí také duální kameru, špičkovou výbavu a měl by bodovat i cenou. Kuo předpokládá, že tento model bude úspěšný především v domácí Číně a následně v Evropě, kde je značka relativně silná. Poslední věcí, kterou Ming-Chi Kuo tvrdí je, že by si měl dát Samsung sakra pozor na to, jak dopadne jejich model S8, který by se měl objevit v prvním kvartále 2017. Pokud se i u tohoto modelu objeví nějaké podobné problémy, bude se jednat o nenávratné poškození značky.

iphone-7-plus-samsung-galaxy-note-7-fb

Zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.