Zavřít reklamu

IDCViaceré špekulácie a tvrdenia analytikov naznačujú, že Apple tento rok predstaví iPad Pro. Za samozrejmosť ho začína brať aj firma IDC, ktorá ho už zarátala do svojej novej predpovede na rok 2015. Spoločnosť sa v správe zamerala na predaje tabletov počas celého kalendárneho roku a očakáva, že do 31.12. bude vo svete predaných 212 miliónov tabletov, pričom toto číslo predstavuje len samotné tablety typu iPad alebo Galaxy Tab. Bude to znamenať rekordný medziročný pokles, pričom budeme vidieť upadajúci záujem nielen o iPad, ale aj o tablety s Androidom, ktoré sú častokrát lacnejšie. IDC však očakáva nárast popularity hybridných zariadení typu Surface alebo iPad Pro, ktorý by mal mať taktiež veľmi blízko k hybridu, kvôli hlbšiemu prepojeniu s klávesnicou a stylusu.

Riaditeľ výskumu IDC Philippe Bouchard očakáva, že 2v1 hybridy budú v budúcnosti hrať veľmi dôležitú rolu, aj keď ich čakal pomalý štart. Veľkú popularitu v tejto oblasti si udržuje Microsoft Surface, ktorý ponúka plnohodnotný Windows 10 a IDC verí, že do konca tohto roku sa dočkáme niekoľkých nových hybridov, ktoré budú obsahovať čipy Intel Skylake. Rovnako tak IDC vidí potenciál v 12-palcovom iPade, ktorý by podľa špekulácií mohol ponúkať prídavnú klávesnicu fungujúcu zároveň ako Smart Cover. Do konca roku sa očakáva 86,5% nárast popularity hybridov, čo predstavuje 14,7 miliónov predaných zariadení do konca tohto roku. Spolu s 10″ tabletmi dnes majú 18,6% podiel na trhu a IDC verí, že do roku 2019 to bude takmer 40%.

IDC 2015 Tablet Shipments

Android by mal klesnúť o 10%, vďaka čomu bude mať 66% podiel a 139,8 miliónov zariadení. iOS by mal predať 54 miliónov zariadení a mal by tak získať 25,5% podiel na trhu, čo predstavuje medziročný pokles o 14,9%. Ostatné tablety by mali klesnúť o 15,8%, zatiaľ čo platforma Windows sa dočká medziročného nárastu o 59,5%. Reálne to však znamená 8,4% trhový podiel a 17,7 miliónov zariadení.

iPad Air 2 iPad mini 3

*Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.