Zavřít reklamu

Vlastníte Macbook, Macbook Air, Macbook Pro, iMac, Mac Pro nebo Mac mini? V případě, že některé z těchto zařízení máte, tak oceníte dnešní článek. Za pomocí těch správných widgetů do menu baru (horního řádku, kde naleznete například i hodiny) může být váš život jednodušší. Využijte užitečných menu bar widgetů jako jsou DeskConnect, Browserism, iStat Menus, f.lux a iBetterCharge a uvidíte sami.

DeskConnect
DeskConnect nabízí chybějící spojení mezi všemi vašimi zařízeními. Už si nikdy nebudete muset posílat emaily s fotkami a dokumenty. Chcete si přečíst článek na webovém prohlížeči? Prostřednictvím jednoho kliknutí na vás článek čeká na iPhonu. Můžete také zahajovat, s pomocí DeskConnect, telefonní hovory prostřednictvím svého Macu. Lehce sdílejte díky této aplikaci textové soubory, obrázky, videa, webové stránky, dokumenty, trasy, audio a mnoho dalšího. DeskConnect vám neurčuje žádné limity, je zdarma a nevyžaduje přímý Bluetooth či WiFi připojení. Nicméně vaše zařízení musí být od sebe maximálně 20 mil. Abyste mohli posílat své soubory, tak vaše zařízení musí mít nainstalovanou tuto aplikaci. A nemusíte se bát, verze pro OS X i pro iOS je zcela zdarma. První verze aplikace je pro OS X a druhá verze je pro iOS.

[appbox appstore id642220194]

[appbox appstore id642218244]

iStat Menus
iStat Menus je nástroj, který monitoruje systém a je umístěn v menu bar. Tento program vás udrží v obraze o tom, co se děje ve vašem Macu. Můžete si udržovat přehled o využití CPU a GPU, kolik paměti vlastně využíváte, kolik volného místa na disku vám ještě zbývá, aktuální vytížení sítě (upload, download), monitoring dat a mnoho dalšího. Nabízí také monitoring mnoha časových pásem. Program nabízí mnoho jazykových mutací včetně českého a slovenského jazyka.

iBetterCharge
V momentě, kdy baterie vašeho iPhone či iPad dosáhnou 20%, obdržíte notifikaci, že vaše zařízení má slabou baterii. Ale co, když potřebujete vědět, že vaše zařízení je dostatečně nabité než odejdete z domova? iBetterCharge zašle notifikaci na váš Mac v případě, že baterie klesne pod vámi zadaný práh (5-50%). Ať už si zvolíte 10 nebo 20%, tak vám program zašle připomínku, abyste nezapomněli své zařízení nabít.

Browserism
Browserism je maličkou aplikací, která je umístěna v menu bar a pomůže vám rychle přepnout defaultní webový prohlížeč na Macu za pomocí klávesových zkratek nebo ikony v menu bar. Aplikace podporuje Safari, Google Chrome, Firefox a Operu, ale také dokáže využít jakýkoliv další prohlížeč, který máte nainstalovaný. Browserism automaticky otevírá specifické odkazy ve specifický prohlížečích. Pro příklad uvedeme, že odkazy na YouTube otevře v Google Chrome a odkazy na Facebooku otevře v Safari. Používáte v práci jiný prohlížeč než doma? V Browserim si můžete nastavit rozvrh a aplikace aktivuje pracovní prohlížeč např. od 9:00 a váš osobní prohlížeč od 17:00.

[appbox appstore id979047768]

f.lux
Předpokládám, že už jste slyšeli o Night shift na iOS a pravidelně tuto funkci používáte. Já zcela určitě, jelikož iOS zařízení v noci vyzařují celkem nepříjemnou modrou zář, ze které mě vždy pravidelně bolely oči než jsem si jas stáhla. Během dne obrazovky počítačů vypadají naprosto normálně – žádným způsobem vás neoslňují. Nicméně v noci či brzy ráno je stále ještě tma a díky tomu záře plochy vašeho Maca doopravdy není příjemná. f.lux vám umožní nastavit barvu obrazovky tak, že se adaptuje na aktuální čas – v noci bude mít vřelou, oranžovou barvu a ve dne bude zářit tak, jak jste zvyklí během dne.

Využíváte jiné widgety v menu bar? Podělte se o zkušenosti s ostatními uživateli.

apps mrv_011-12-100657853-orig

Dnes nejčtenější

.