Zavřít reklamu

O této funkcí iOS 10 jste již u nás možná četli, protože jsme se o ní zmiňovali v článku o skrytých novinkách iOS 10. Pokud vám ale článek unikl nebo jste ho z nějakého důvodu nedočetli, pak určitě čtěte následující řádky. Apple totiž do Safari v iOS 10 přidal volbu, díky které můžete zavřít všechny otevřené panely najednou. Jediný problém je, že je tato volba skrytá, a tak jí ne každý musí objevit. 

Na iOS 9 a starších nebylo pomalu nic otravnější než v Safari zavírat jeden otevřený panel za druhým. Kolikrát se vám totiž stane, že při projíždění webu se odkazy na další stránky otevírají v novém panelu, a tak po nějakém čase zjistíte, že jich máte otevřených už opravdu moc a je čas na úklid. Nezbývá vám ale nic jiného, než buďto pořád dokola klikat na křížek nebo gestem panely zavírat do té doby, dokud je nemáte zavřené všechny.

Abyste nabídku vyvolali, stačí v otevřeném Safari kliknout a podržet prst na ikoně dvou překrývajících se čtverečků, která se nachází vpravo dole. Po chviličce na vás vyskočí nabídka, díky které je možné zavřít všechny otevřené stránky. Pokud na ikonu jen kliknete, tak se zobrazí náhledy všech otevřených panelů. Odtud je také možné zavřít všechny panely najednou, stačí jen podržet prst na nápisu “Hotovo”.

Safari iOS 10

Dnes nejčtenější

.