Zavřít reklamu

V iOS 10 je tuna novinek a o spoustě z nich jsme již psali, ale nedávno nás naši bystří čtenáři upozornili na jednu zajímavost v novém systému, o které se v podstatě ani nemluví. iOS 10 totiž v sobě skrývá možnost nechat si nahlas oznámit jméno volajícího. S novouv erzí systému tak zjistíte kdo vám volá, aniž byste se museli podívat na displej iPhonu.

Možná se vám tato funkce zdá jako jako zbytečná novinka, ale věřte, že Apple moc dobře věděl, proč jí do iOS integrovat. Funkci si totiž můžete nastavit tak, že vám bude oznamovat jméno volajícího například jen v momentě, kdy máte k telefonu připojená sluchátka nebo když jej máte připojený přes Bluetooth k autorádiu. Právě v autě se nová funkce hodí snad úplně nejvíc, protože jakmile vám někdo začne volat, nemusíte se vůbec dívat na telefon. Hlas vám oznámí, o koho jde a vám tak jen stačí na volantu stisknout příslušné tlačítko (pokud to váš automobil samozřejmě podporuje) a hovor zvednout případně odmítnout.

Funkci aktivujete v Nastavení –> Telefon –> Oznamovat hovory. Zde si můžete vybrat, jestli chcete oznamovat jména volajících jen se sluchátky nebo se sluchátky a v autě nebo vždy. Jedinou nevýhodou funkce je, že česká jména vyslovuje hlas dost zkomoleně a někdy až vtipně. Ale třeba čase přidá Apple podporu i pro česká jména.

iPhone call FB

Dnes nejčtenější

.