Zavřít reklamu

Populární Messenger od Facebooku přichází s další opravdu užitečnou funkcí. Nově totiž umožňuje posílat tajné zprávy, které můžete aktivovat v konverzaci se svými přáteli. Právě tato tajná konverzace bude fungovat jen a jen na vašem zařízení, na kterém jí aktivujete. Pokud se tedy na váš Facebook přihlásí někdo jiný třeba ze svého telefonu nebo z počítače, tak se mu konverzace vůbec neukáže, protože je úzce spjata jen s vaším telefon, kde jí aktivujete.

I obyčejné konverzace jsou podle slov Facebooku bezpečné, ale tajné zprávy jsou šifrované ze zařízení do zařízení. Kromě toho ještě nabízí i další funkce, jako například možnost, aby zpráva po vteřinách až minutách od zobrazení druhou stranou sama zmizela. Právě automatické mizení se hodí především pro fotografie, kdy někomu pošlete nějakou fotku, kterou by neměl vidět nikdo jiný a nastavíte u ní, aby třeba za 10 vteřin zmizela. Jakmile si druhá strana zprávu zobrazí, začne se odpočítávat čas a po jeho uplynutí zpráva zmizí respektive se stane nečitelná.

Poslední užitečnou vychytávkou tajných konverzací je to, že se na uzamčené obrazovce nikdy neukazuje kdo a co vám přes Messenger píše. Když vám totiž přijde zpráva přes normální konverzaci a máte uzamčený iPhone, tak se obrazovka rozsvítí a ukáže se, od koho zpráva je a dokonce i část textu, co vám druhá strana poslala. To se kolikrát nehodí a právě pro tento případ jsou tu tajné konverzace, které na uzamčené obrazovce a v oznamovacím centru neukážou vůbec nic, jen informaci, že vám někdo něco poslal.

Tajné konverzace si můžete aktivovat několika způsoby. Tím nejjednodušším je, že otevřete například konverzaci se svojí milenkou, nahoře kliknete na její jméno a zde zvolíte Tajná konverzace. Tím nastavíte zařízení jako výchozí pro tajné konverzace a poté již můžete začít vesele psát lechtivé zprávy.

Pokud chcete nastavit, aby zprávy samy po nějaké době od zobrazení zmizely, stačí vpravo dole nad palcem kliknout na ikonu časovače, zde nastavit čas (od 5 sekund až po 1 den) a kliknout vpravo nahoře na Hotovo.

Tajné konverzace můžete kdykoli samostatně nebo hromadně odstranit či deaktivovat. Stačí na hlavní straně Messengeru kliknout vpravo dole na a zde zvolit Tajné konverzace. Odsud můžete všechny smazat nebo celou funkci vypnout.

V tajných konverzacích můžete posílat zprávy, obrázky a samolepky. Tajné konverzace nepodporují skupinové zprávy, GIFy, videa, hlasové hovory, videohovory ani platby.

Tajné konverzace ještě nefungují úplně všem. Facebook totiž funkci testuje a dolaďuje ještě poslední detaily. Postupně ji ale rozšiřuje mezi všechny uživatele Messengeru. Aby vám novinka fungovala, musíte Messenger aktualizovat na nejnovější verzi a Tajné konverzace musíte mít aktivní jak vy, tak i druhá strana, se kterou si píšete (v námi uvedeném případě vaše milenka).

tajna-konverzace-fb

Dnes nejčtenější

.