Zavřít reklamu

Prodej nového iPhonu 7 a 7 plus se blíží i do našich zemí. Jednou z největších novinek nové generace mobilních telefonů od společnosti Apple je bez pochyb voděodolnost. O té kalifornská společnost uvádí spíše skromné tvrzení. V jednom z testů tak profesionální surfař Kai Lenny voděodolnost nových iPhonů otestoval a porovnal ji se staršími modely.

Samotný Apple se tváří, že voděodolnost by měla sloužit spíše k jízdě na kole v dešti. To ale nezastavilo lidi, kteří novou generaci telefonů podrobují testům v mnohem horších podmínkách. Mezi ty se řadí například vkládání telefonů do sody, kávy i házení do 10 metrů hluboké vody. V tomto testu budou muset zařízení kalifornské společnosti vydržet jízdu profesionálního surfaře Kaie Lennyho.

Jako první se v testu s vlnami na surfu utká předchozí generace iPhonu. Model 6s ani 6s plus nevydrží v zápase déle než 5 minut. Po nich přichází na řadu nový iPhone 7, na kterým si profesionál dokonce pouštěl film i se zvukem. Ten vydržel 30 minutovou jízdu bez jediné újmy. Větší model už měl po jízdě problém se zvukem, ale jinak v pořádku fungoval.

Oficiálně společnost Apple uvádí, že jsou nové iPhony s certifikací IP67 voděodolné a vydrží 30 minut v 1 metrové hloubce. Stejně jako konkurent Samsung, který nabízí certifikaci IP68, nepokrývá záruka škody způsobené vodou, tudíž je vše na uživateli.

iphone-7-vodeodolnost-waterresitant-fb

Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.