Zavřít reklamu

Předminulý týden nám Apple na Keynote představil dvojici nových mobilních telefonů – iPhone 7 a iPhone 7 Plus. Nový majitelé se mohou těšit na rychlejší procesor, upravený vzhled či zcela nový Home Button. Ti, kteří si chtějí zakoupit větší iPhone 7 Plus se budou moci radovat dokonce i z duálního fotoaparátu a tím pádem i z optického zoomu. Apple se však na konferenci také zmínil o novince, po které toužili majitelé jablečných telefonů už několik let – voděodolnosti. Jak je na tom Apple v porovnání s největším konkurentem – Samsungem?

Populární Youtuber z EverythingApplePro vzal nový iPhone 7 a Galaxy S7 a udělal trochu náročnější test vodotěsnosti/voděodolnosti. Nejprve bychom si měli ale říct, že iPhone 7 dostal certifikaci IP67, což znamená, že je zařízení chráněno proti ponoření do vody na 30 minut do hloubky až 1 metru. Konkurenční Samsung Galaxy S7 však dostal certifikaci IP68 což znamená, že je zařízení chráněno proti ponoření do vody na 30 minut do hloubky 1,5 metru.

Ve videu se objevuje poněkud netradiční test, který rozhodně hloubku 1,5 metru překonává. Youtuber na začátku videa vkládá oba dva mobilní telefony do speciální plechovky, které následně ponoří do řeky. Test je opakován několikrát v několika hloubkách. V posledním testu jsou oba mobilní telefony ponořeny do hloubky 10,5 metru – po vytažení telefonu přijde velice zajímavé překvapení. Samsung Galaxy S7 přestal po ponoření do zmiňované hloubky fungovat zatímco iPhone je stále funkční. Tím EverythingApplePro dokázal, že certifikace IP nemusí být vždy ta, která určuje co skutečně zařízení vydrží.


maxresdefault

*Zdroj: Bgr.com

Dnes nejčtenější

.