Zavřít reklamu

Podle informací z poslední doby to vypadá, že Apple a jeho projekt Titan, nebo-li Apple Car, nabírá zcela jiný směr. Nastala kompletní restrukturalizace projektu, propouštění, změna na vedoucí pozici a další změny, které ukazují na kompletní restart celého projektu od znova. Několik informací o těchto změnách jsme popsali v tomto článku. Dnes se však z čistajasna objevila velice zajímavá informace. Apple údajně zvažuje akvizici, nebo obrovskou investici – která by s Applu dělala majoritního vlastníka, britské sportovní automobilky McLaren, která stojí za mnoha legendárními vozy. Ať už je to původní slavný McLaren F1, nebo současný hypercar P1.

Jedná se o vskutku zajímavou a do jisté míry také kontroverzní novinku, se kterou přišly jakési „interní zdroje“. McLaren je velice slavná britská automobilka s velmi bohatou historií a jedná se o velice silnou značku. Společnost vlastní také obrovské množství patentů, které jsou pravděpodobně jedním z hlavních důvodů, proč Apple po jejich nákupu pokukuje. Vzhledem k tomu, co se v poslední době okolo Apple Car děje je možné, že kalifornská společnost hledá nějakou platformu, skrze kterou by mohla společnost realizovat své plány.

Automobilka McLaren vyrábí poměrně omezené množství vozidel. Minulý rok se v jejich dílnách vyrobilo 1 654 vozů. Veškerá jejich produkce obsahuje pouze sportovní a supersportovní vozy. Pod McLaren automotive Group patří také slavný tým McLaren Honda F1, který je dlouhodobě nejúspěšnější stájí v novodobé historii F1. Další vývoj budeme zcela jistě sledovat, jelikož bude zajímavé, jestli se tyto překvapivé informace potvrdí.

AKTUALIZACE: Zástupci automobilky McLaren vyvrátili, že by k takovémuto jednání někdy došlo, jedná se tedy o informaci nezaloženou na pravdě.

mclaren-675lt-track-xlarge_transchco2f1jjycmyrb_lt46umtt0gk_6efzt336f62ei5u

Zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.