Zavřít reklamu

Nedávno unikl seznam žádostí o mezinárodní obchodní známky údajně spojených s Applem. Ten odhaluje označení nových produktů a služeb, které se vztahují k zítra představenému iPhonu, bezdrátovým sluchátkům AirPods a MacBooku Pro. O žádostech víme díky tomu, že s nimi žadatel o obchodní značky Brian Conroy kontaktoval magazín AppleInsider.

V seznamu se nachází mimo jiné i již známé názvy produktů, jako je Siri, Breath v Apple Watch, True Tone Display z iPadu Pro a několik názvů spojených s novým macOS Sierra. Mezi nimi ale lze najít také neidentifikovatelná spojení. Například záhadná fráze Iris Engine by mohla evokovat fakt, že spekulace o obsažení skeneru duhovky v příštích generacích iPhonů by mohla být pravdivá. Za další ne až tak záhadné spojení by se daly považovat například fráze Smart Button, Touch Bar, Progress Card nebo Swift Lab.

V seznamu patentů je také u každého uveden datum konce šestiměsíčního období, ve kterém by Apple neměl patent používat. Až po uplynutí těchto šesti měsíců se vydá obchodní známka. „Proces Applu, který utajuje nadcházející novinky, je takový, že Apple žádá o ochranné známky ve vzdálených místech,“ řekl Conroy. „Okolo čtyř dnů (běžně) před uplynutím šestiměsíčního období o něj požádá Apple globálně.“

Apple-Trademark-unik

Výše zmíněný Iris Engine by mohla být technologie pro skenování duhovky, která má být přítomna v iPhonech už v roce 2017. Smart Button je možným označením domovského tlačítka, které má být v příštích iPhonech údajně zabudované v displeji a má reagovat na tlak. AirPods jsou téměř s jistotou již dříve uniklá bezdrátová sluchátka, která by mohla být už v balení iPhonu 7 Plus. Měla by také mít jako příslušenství nabíjecí obal, který je v seznamu rovněž uveden. Potvrzený OLED panel na novém MacBooku Pro by mohl mít v seznamu označení Touch Bar nebo Control Strip.

Brian Conroy spolupracuje jako patentový žadatel s irskou firmou Rennick Solicitors a je odpovědný například za únik informací o ochranné známce „Death Trooper“ z nadcházejících nových Star Wars – Rogue One a také za zveřejnění ochranné známky nové knihy Harry Potter and the Cursed Child.

Majdy Airpods iPhone 7 2

Zdroj: appleinsider

Dnes nejčtenější

.