Zavřít reklamu

iPhone 8 without home button iconInformace o tom, že se Apple zbaví svého ikonického tlačítka v iPhonech a iPadech se objevuje už několik let. Spekulace zesílí vždy před vydáním nového iPhonu, poté se ovšem nic nového neukáže a na nějaký čas je opět ticho po pěšině. Letos se však zprávy o konci Home Button objevují nějak podezřele často. Avšak ne s souvislosti s nadcházejícím iPhonem 7, ale až s iPhonem z příštího roku – ano, s tím revolučním zařízením, které má přinést ty vytoužené novinky jako OLED displej, odstranění rámečků, pokročilé funkce atd.

S touto informací dnes nepřišel nikdo jiný, než agentura Bloomberg, která opět cituje své dobré zdroje. Podle informátora, který je v tomto ohledu velice dobře seznámený s vnitřními informacemi, již Apple pracuje na řešení displeje telefonu, který se obejde bez fyzického Home Buttonu. Tato informace tak zapadá do kontextu toho, že by měl Apple připravovat iPhone, který bude mít displej po celé čelní ploše telefonu. Pro Home Button, tedy alespoň ten fyzický, by tak nebyl dostatek místa.

Home Button je velice často jedním z hlavních témat různých úniků. V poslední době se spekulovalo o tom, že změněného Home Buttonu se dočká už nadcházející iPhone 7, který by měl disponovat haptickým senzorem místo klasického fyzického tlačítka. Vše by mělo fungovat na velice podobném principu, jako trackpad u Retina MacBooků. Potvrzené to ještě ale nebylo, takže si pravděpodobně musíme počkat až na oficiální představení. Zatím tedy vše naznačuje tomu, že ta největší „revoluce“ se bude opravdu konat až za rok. Nový OLED displej využívající bezrámečkové technologie, Touch ID integrovaný do displeje, konec Home Buttonu.. Na příští rok toho má Apple naplánováno opravdu dost. Je tedy velice dobře možné, že se vize Jonyho Ivea o „telefonu, který vypadá jako jednotný kus skla“ opravdu nakonec dočkáme.

iPhone 8 czech koncept FB

Zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.