Zavřít reklamu

Podle nejnovějších zpráv by připravovaný 10,9-palcový iPad měl mít stejný rozměr, jako současný 9,7-palcový. Měl by být ale silnější. Minulý týden se objevily také zprávy o iPadu Pro s mikrorámečkem, kdy se po internetu rozšířily i jeho zdařilé koncepty. S nejnovější zprávou o rozměrech příštího 10,9-palcového  iPadu přišel respektovaný a poměrně spolehlivý japonský server MacOtakara.

Nový 10,9-palcový iPad s mikrorámečkem by měl mít stejný celkový rozměr, jako současný 9,7-palcový iPad Pro. Rozdíl by prý měl spočívat v tloušťce tabletu. Zdrojem této zprávy je spolehlivý japonský server MacOtakara. Podle něj by nový 10,9-palcový iPad, jehož vydání se předpovídá na jaro příštího roku, měl mít stejný celkový rozměr, jako současný 9,7-palcový iPad Pro. Větší bude jen velikost displeje, které ustoupí okolní rámečky.

Server cituje „informovaný dodavatelský řetězec“ v Taiwanu. Vrchní rámeček s FaceTime kamerou by měl zůstat zachován, home button bude údajně odstraněn – respektive přesunut pod displej – a postranní rámečky budou redukovány. U iPhonu 8 se předpokládá, že se home button přestěhuje pod displej, a stejnou vlastnost analytici předpovídají i u nového iPadu, kde by si tato úprava měla odbýt premiéru. Tloušťka zařízení by měla narůst na 7,5 milimetru. U Applu se „přibírání na tloušťce“ příliš nenosí, v tomto případě půjde o daň za zúžené rámečky. Větší tloušťka bude zapříčiněna redukovanou výškou a šířkou baterie. Na tloušťce by měl přibrat i větší, 12,9-palcový iPad Pro, a to ze stejných důvodů.

Zprávy o chystaném iPadu zveřejnili i analytici ze společnosti KGI, která je rovněž pokládána za spolehlivý a důvěryhodný zdroj. Na rozdíl od MacOtakara hovoří KGI o 10,5 palcích. iPady s větší úhlopříčkou displeje by podle KGI měly sloužit především firemním a výukovým účelům. Příští rok by měl Apple vydat smartphony s OLED displejem, u displejů iPadů se však tato technologie neočekává.

109-ipad-pro-2-fb

Zdroj: 9to5Mac.com

 

Dnes nejčtenější

.