Zavřít reklamu

V sobotu jsme vám přinesli kompletní shrnutí, co můžeme očekávat na středeční Keynote, vzhledem k oznámení nových iPhonů 7. V článku jsme zrekapitulovali vše, co víme, co předpokládáme, co se očekává a čím by nás mohl Apple překvapit. Jelikož ale není Keynote pouze o mobilních telefonech iPhone, dnes se podíváme na ostatní odvětví Apple sortimentu a připomeneme si, čeho se pravděpodobně za 3 dny dočkáme. Je toho opravdu dost a letošní konference by měla být pro jednou zase nabitá novinkami. 

iPhonům se tedy věnovat nebudeme, na informace o nich se podívejte do tohoto článku a také tady. I tak nám ale zbývá dost informací, které musíme zrekapitulovat. Pomineme-li zbytky produktové řady – Apple Watch, iPady, MacBooky, máme tu ještě nějaký ten software a pak „překvapení“ od Beats.

Apple Watch 2

Apple Watch 2 by měly být jedním z hlavních produktů letošní Keynote. První generace se Applu vydařila (zejména z hlediska prodejních výsledků) a dominují s ní na trhu s chytrými hodinkami. Zdaleka se ale nejednalo o ideální produkt, ba naopak. Druhá generace by měla většinu nešvarů té první vyřešit. Ať už se jedná o větší baterii, díky které už snad hodinky vydrží celý den, nebo o lepší samostatnost celého zařízení, které by tak nemuselo být takovým způsobem závislé na iPhonu. Samozřejmostí je novější a rychlejší procesor, lepší voděodolnost, GPS modula barometr. Nejzásadnější změnou však bude zvětšená baterie (až o 35% u 42mm modelu) a GPS modul, který umožní používání, například při běhání, bez nutnosti mít u sebe telefon. V srpnu se objevily informace o vylepšení současné generace, který by se měla dále prodávat jako jakýsi „legacy“ produkt. O tom ovšem nikdo nic moc neví.

Apple-Watch-2-parts (1)

Softwarová ofenziva

S příchodem Keynote se také blíží moment, kdy Apple uvolní všechny nové a připravované operační systémy tj. iOS 10, macOS Sierra, tvOS 10 a watchOS 10. Většina zásadních informací byla zveřejněna již na červnové konferenci WWDC, ale spousta nových poznatků se objevila během betatestu, který probíhá posledních několik týdnů. iOS 10 by měl být vypuštěn zhruba 2 dny předtím, než se začnou prodávat nové iPhony (což by v první vlně mělo být 16. září). Stejný den by se pak mělo objevit také watchOS, které je na iOS 10 vázané. Naopak macOS Sierra přijde později. pravděpodobně společně s nástupem inovovaných MacBooků na trh, což by mělo být někdy v říjnu. u tvOS se prakticky neví, ale většina lidí očekává příchod společně s iOS a watchOS.

AirPods

O bezdrátových sluchátkách se hovoří od té doby, co se začalo spekulovat o konci 3,5mm jacku. Bluetooth sluchátka mají být tím hlavním produktem, kterým bude Apple tlačit svou představu o bezdrátovém poslechu hudby. AirPods by měly být kompletně bezdrátové s životností kolem 4 hodin. V balení by se měl nacházet transportní obal, který bude sloužit i jako jakási nabíjecí dockovací stanice. Minulý týden na internet unikl snímek balení, ve kterém byl iPhone 7 Plus a právě Apple AirPods. Je tedy otázkou, zda-li se budou k většímu z iPhonů dodávat automaticky, nebo Apple přijde s novinkou ve formě několika různých balení.

Majdy Airpods iPhone 7

Nový produkt Beats

Minulý týden unikl e-mail, který omylem odeslalo PR oddělení Beats, ve kterém upozorňují na nový produkt, který bude představen společně s novým iPhonem 7 a iPhonem 7 Plus. Žádné další informace nemáme, takže není příliš jasné, o co by mělo jít. S největší pravděpodobností však půjde o nějaký typ bezdrátových sluchátek, který bude chtít Apple prodávat k novým iPhonům. Zahoďte svá 3,5mm sluchátka a kupte si Beats! (a nebo taky ne)

Beats Solo 2 FB

(Ne)přítomnost MacBooků

Povídačky o nových MacBoocích začínají být už poněkud směšné. Nejdříve všichni s nadějí vyhlíželi WWDC, jelikož se předpokládalo, že by mohl Apple obměnit svou zastaralou notebookovou řadu právě tam. Nakonec z toho sešlo a pozornost všech nedočkavců se přesunula na datum 7. září. Bohužel to ale vypadá, že ani tento den je nespasí. Podle posledních informací Apple žádné nové Mac zařízení na Keynote nepředstaví. Vzhledem k omezenému času si bohatě vystačí s iPhony, Apple Watch a dalšími produkty popsanými výše. Onoho nového a revolučního MacBooku Pro s dotykovým OLED panelem, bychom se měli dočkat někdy v říjnu. Stejně tak jako aktualizovanému vydání MacBooku Air a stolních Maců. Spousta lidí čeká na nové Macy už několik měsíců a vypadá to, že si budou muset minimálně ještě jeden další opět počkat. To už snad ale vydrží.

iPad

O nových iPadech se téměř nemluví. Když už se někde objeví informace o tabletu od Applu, jedná se o stroje z řady Pro, které ale Apple vydal na jaře tohoto roku. Jejich uprade po půl roce prodeje je tedy dosti nereálný. Spekulovalo se o tom, že Apple skončí s iPadem Mini, stejně tak jako se povídá o příchodu prostředního iPadu Pro. Vypadá to ale, že nové iPady budou na pořadu dne až příští rok. Keynote začíná 7. září v 19 hodin našeho času. Konferenci budeme bedlivě sledovat a můžete tak očekávat všechny zásadní informace jen několik minut po tom, co se o nich bude na konferenci mluvit. Ve středu večer tedy buďte připraveni na webu LSA a o nic zásadního nepřijdete!

iPhone 7 konference FB

Zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.