Zavřít reklamu

iPhone 7 se prodává velmi slušně. Navzdory očekáváním může být Apple s úrovní jeho prodejů spokojen. Vynikající prodejní čísla má jak klasický model, tak i 7 Plus, jež se stává čím dál populárnějším. S novými informacemi o prodejích však přišla společnost CIRP která tvrdí, že pokud by měl iPhone 7 jiný (resp. obměněný) design, oproti předchozím generacím, prodával by se ještě mnohem lépe. Díky malým změnám v designu se prý mnoho zákazníků rozhodlo pro starší model, vzhledem k tomu, jak moc podobný tomu aktuálnímu je.

Z technického hlediska to nedává příliš smysl, jelikož změny pod kapotou s příchodem iPhonu 7 nastaly. V očích běžných spotřebitelů to však pravděpodobně není tak zásadní důvod, jakým by byla třeba změna designu. Celé to znamená, že za první kvartál letošního roku se stále prodává mnoho starších modelů. iPhony 6s a 6 mohou za třetinu všech prodaných iPhonů v prvním kvartálu letošního roku.

CIRP dále uvádí, že Pluskové modely stojí za 41n% všech prodejů. Poměr mezi klasickým a větším iPhonem se tak stále více vyrovnává. Starší iPhony jsou také údajně vyhledávanější volbou pro ty, kteří přechází z konkurenčního ekosystému. Toto je pro změnu zase logické. Uživatelé, kteří znají životní cykly iPhonů, si nejspíše nebudou kupovat model, který je již za polovinou svého životního cyklu, ale spíše si počkají na nový.

iphone-7-packaging-fb

Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.