Zavřít reklamu

Apple Watch nylon iconSoučasná generace Apple Watch je poměrně úspěšným produktem. Po roce v prodeji se však její životní cyklus chýlí ke konci a většina zájemců tak vyhlíží model nový, od kterého očekávají, že vyřeší značnou část nedostatků, se kterou přišla první generace. Většině uživatelů se nelíbí přílišná závislost na iPhonech, bez kterých jsou hodinky víceméně nepoužitelné. Druhým velkým problémem je životnost baterie, která je také velice omezující. První problém Apple údajně řeší a Apple Watch 2 by měly být podstatně více autonomnějším zařízením. A jak to tak vypadá, tak i druhý problém bude vyřešen.

Dlouhou dobu se spekuluje o tom, že Apple Watch 2 dostanou větší baterii. A právě fotografie baterie se o víkendu objevila na čínské sociální síti Weibo. Jedná se o 334 mAh akumulátor, který velikostně odpovídá baterii z 42mm verze Apple Watch. Současný větší model chytrých hodinek disponuje baterií o kapacitě 246 mAh a právě baterie a její výdrž je jedna z věcí, kterou se Apple moc chlubit nemůže. Obzvláště v případě, že hodinky opravdu využíváte jako fitness tracker a další.

Nová baterie by tedy měla být o více než 35% větší a logicky by se tak měla zvýšit její celková výdrž. O menším, 38mm modelu, však nikde nepadlo ani slovo, tak uvidíme, zda-li se tohoto vylepšení dočká pouze větší model. Podle zpráv z posledních měsíců by měly nové Apple Watch 2 dostat GPS modul, barometr a další senzorické funkce. O novém procesoru snad aní není potřeba psát. Je tedy otázkou, jak se v praxi zvýší výdrž baterie, když bude muset dopovat energií podstatně více vnitřních komponent. Zejména GPS modul bude velice energeticky náročný. Apple by měl Apple Watch 2 představit na Keynote, která by se měla konat již za několik dní.

apple_watch_2_battery_weibo
Apple Watch 2 FB 3

Zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.